מחקר שפורסם בכתב העת JCI Insight התמקד בחקר ההשפעה של תוספי ג'ינג'ר על סוג של תאי דם לבנים הנקראים נויטרופילים. המחקר התעניין במיוחד ביצירת ״מלכודת נויטרופילים חוץ-תאיות״ (NET), הידועה גם בשם NETosis, ומה המשמעות שלה לשליטה בדלקת.
המחקר מצא כי צריכת ג'ינג'ר על ידי אנשים בריאים הופכת את הנויטרופילים שלהם לעמידים יותר ל-NETosis. זה חשוב מכיוון שמלכודות נויטרופילים חוץ תאיות הן מבנים מיקרוסקופיים דמויי קורי עכביש המניעות דלקת וקרישה, מה שתורם למחלות אוטואימוניות רבות, כולל זאבת, תסמונת אנטי-פוספוליפידית ודלקת מפרקים שגרונית.
"יש הרבה מחלות שבהן נויטרופילים נמצאים בפעילות יתר חריגה. מצאנו כי ג'ינג'ר יכול לעזור לרסן את התהליך בו נוצרות מלכודות נויטרופילים חוץ תאיות, וזה חשוב, כי זה תוסף טבעי שעשוי להיות מועיל לטיפול בדלקת ובתסמינים של אנשים הסובלים ממחלות אוטואימוניות שונות", אמרה המחברת הבכירה קריסטן דמורואל, פרופסור לרפואה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת קולורדו בקמפוס הרפואי של אוניברסיטת קולורדו אנשוץ.
בניסוי קליני, החוקרים מצאו כי צריכה יומית של תוסף ג'ינג'ר במשך שבעה ימים (20 מ"ג ליום) על ידי מתנדבים בריאים הגבירה כימיקל המצוי בתוך תא הנויטרופיל שנקרא cAMP. רמות גבוהות אלה של cAMP עיכבו את תהליך יצירת מלכודות הנויטרופיל החוץ תאיות בתגובה לגירויים שונים הקשורים למחלה האוטואימונית.
"המחקר שלנו, בפעם הראשונה, מספק ראיות למנגנון הביולוגי העומד בבסיס התכונות האנטי דלקתיות לכאורה של ג'ינג'ר בגוף האדם", אמר ג'ייסון נייט, פרופסור במחלקה לראומטולוגיה באוניברסיטת מישיגן.