פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עובדות סוציאליות ומטפלים בתחום בריאות הנפש, קוראים שלא להפיץ את הסרט שהופק על ידי יחידת דובר צה"ל מחומרי מצלמות הראש של מחבלי החמאס בעת מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר. הסרט, בן 47 דקות, שנועד לצורכי הסברה, מתעד את הזוועות במהלך ביצוען. הוא הוקרן לחברי הכנסת בישראל, לשגרירים ולעיתונאים ויוצג גם בפני אושיות בהוליווד.
אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש, מובילי "אין בריאות נפש בלי דמוקרטיה" קוראים לממשלת ישראל, "בשם קהילת אנשי בריאות הנפש, לגנוז לאלתר את התכנית להפיץ את הסרט הלא מצונזר של דובר צה"ל לציבור הרחב. אוכלוסיית ישראל נחשפה ונחשפת מאז 7 באוקטובר למתקפת טרור אכזרית ולאחריה לגלים של חשיפה חוזרת ונשנית לתכנים טראומטיים.
"שחרור בלתי מבוקר של תכנים טראומטיים לאוכלוסיה הכללית יהווה גל פגיעה נוסף. כך, גם שחרור של חלקים מהסרט הלא מצונזר יכולים לפגוע בצופיהם, לעתים באופן בלתי ניתן לתיקון. לצד ההבנה בצורך להילחם גם בשדה הקרב ההסברתי, והשימוש בסרט הזה באופן מדוד ומבוקר למול גורמי חוץ שונים, אין הצדקה לשחרור הסרט הזה באופן ציבורי.
"אנו קוראים לממשלה – גינזו מיד את הרעיון חסר האחריות הזה. אל תשחקו בנפשנו ואל תשחקו בחיינו. התנהגו באחריות. כפי שנאמר על הוראות פתיחה באש: הוראות אלו נכתבו בדם. הקשיבו להן", כתבו.
עצומה שנפתחה ב-2.11, תחת הכותרת "לשחרר את סרט הזוועות של דובר צה"ל ולהקרינו בעולם", זוכה להיענות נמוכה. עד כה חתמו עליה 165 אנשים. בעצומה נכתב כי "אסור להסתיר את הסרט – יש חובה שכל אזרח בעולם ידע עליו, ייחשף עליו ובכך יבין את משמעות האסון של ה-7.10".
פרופ' מולי להד, מייסד ונשיא מרכז משאבים ומומחה בינלאומי לפוסט טראומה, קורא לאסור לאלתר את הקרנת הסרט. לדבריו, "הצפייה בסרט עלולה לפגוע בצופה עד כדי סבל מסימפטומים חריפים. אל תוסיפו על סבלם של אזרחי ישראל ומשפחות הנרצחים והחטופים״.