מחקרים

אפליה מגדרית קשורה לירידה ברווחתן של נשים מבוגרות

מחקר הראה כי אלה שהאמינו שנתקלו באפליה מגדרית נטו לדווח על ירידה ברווחה הכללית לאורך זמן

אשה בגיל העמידה. אילוסטרציה

מחקר שנערך בקרב יותר מ-3,000 נשים בגיל העמידה ומבוגרות יותר החיות באנגליה, הראה כי אלה שהאמינו שנתקלו באפליה מגדרית נטו לדווח על ירידה ברווחה הכללית לאורך זמן. רות האקט מקינגס קולג' בלונדון, בריטניה ועמיתיה מציגים את הממצאים הללו בכתב העת הפתוח PLOS ONE.

מחקרים קודמים מצביעים על כך כי נשים שהאמינו שחוו אפליה מגדרית נוטות יותר לדווח על רווחה נפשית ירודה. עם זאת, רוב המחקרים לא בחנו רווחה נפשית לאורך זמן, או שהתמקדו בנשים צעירות יותר.

כדי להבין טוב יותר את הקשר הזה בין אפליה מגדרית לרווחה נפשית בקרב נשים מבוגרות, האקט ועמיתיה ניתחו נתונים של 3,081 נשים שנרשמו למחקר האורך האנגלי על הזדקנות, העוקב אחר קבוצה גדולה של אנשים מעל גיל 50.

בשנת 2010 או 2011, כל אישה ענתה על שאלות לגבי התדירות שבה היא נתקלת במצבים מפלים שונים – כגון הטרדה או יחס חסר כבוד או חסר אדיבות – והאם הן מייחסות אפליה זו למגדר שלהן או למאפיין אחר, כגון גזע או גיל.

בשתי נקודות זמן, כל אישה ענתה גם על שאלונים סטנדרטיים להערכת רווחה נפשית; פעם אחת ב-2010 או 2011 ושוב ב-2016 או 2017. 9.2% מהנשים דיווחו כי תפסו את האירוע כאפליה מגדרית, לרוב במצבים שבהם התייחסו אליהן בחוסר כבוד או בחוסר אדיבות.

באופן כללי, אלו שחשו כי עברו אפליה על רקע דיווחו על יותר תסמיני דיכאון, בדידות ואיכות חיים נמוכה יותר, ושביעות רצון נמוכה יותר מהחיים.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
  1. אמרו כבר אבותינו "איזהו עשיר השמח בחלקו" (מסכת אבות) . כל זאת ללמדנו שתלונות בסופו של דבר הן כבומרנג שלילי , הפוגע בראש וראשונה במתלונן . לכן אין זה חשוב אם זה על רקע מגדרי או מסיבה אחרת. אני שמתי לב לכך שהמתלוננים הסדרתיים היו תמיד חמוצי פנים, פחות חייכנים . לכן, בפועל אם לא טוב לך תעזוב ! אם אתה מתעקש להישאר במקום בו אתה לא חש בטוב , המחיר יהיה איכות חיים ירודה. הרי לפניכם מחקר שמוכיח זאת

0:00
0:00