סרטן

גילוי חדש על סרטן הלבלב פותח את הדלת לניסויים קליניים חדשים

החוקרים הגיעו לפריצת דרך על ידי חקר השינויים הגנטיים המתרחשים במהלך נדידת הגידול – וכן מצאו תרופה שיכולה לחסום את התהליך

לבלב. אילוסטרציה

סרטן הלבלב הוא סרטן מסובך לטיפול מכיוון שהוא מתפשט מוקדם ובקלות רבה, ולגידולים אלה יש הרכב ביולוגי ייחודי. עם זאת, החוקרים הגיעו לפריצת דרך על ידי חקר השינויים הגנטיים המתרחשים במהלך נדידת הגידול – וכן מצאו תרופה שיכולה לחסום את התהליך.

שיעור ההישרדות לחמש שנים מסרטן הלבלב עומד על 12% בלבד, עלייה קלה בשנת 2023 לעומת שנים קודמות. עם זאת, מספר המקרים עולה ברחבי העולם, ועד שנת 2030 סרטן הלבלב צפוי להיות הגורם השני המוביל למוות מסרטן.

השלב הבא הוא ניסוי קליני פורץ דרך במכון וילמוט לסרטן באוניברסיטת רוצ'סטר, המתוכנן לתחילת 2024, כדי לבחון את התרופה מגילוי המעבדה שלהם – אמר החוקר הבכיר דארן קרפיזו, מוביל תוכנית המחקר גנטיקה, אפיגנטיקה ומטבוליזם של וילמוט, וראש המחלקה לאונקולוגיה כירורגית במרכז הרפואי של אוניברסיטת רוצ'סטר.

"אנחנו נהיה המוסד הראשון בארה"ב שיחקור את הבטיחות והיעילות של התרופה הניסיונית, המכונה NP137, על סרטן לבלב שהתפשט לכבד", אמר קרפיזו.

קרפיזו וכמה משותפיו פרסמו לאחרונה את תוצאות החקר המדעי שלהם בכתב העת Cell Reports, וקרפיזו יוביל את הניסוי הקליני בוילמוט יחד עם ד"ר ארם הייזל, ראש המחלקה להמטולוגיה ואונקולוגיה בווילמוט, ונביל בדרי, אונקולוג רפואי בווילמוט.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00