תזונה

האם לאכול סלק אחד ביום מונע מחלות לב?

מחקר חדש מצביע על כך שצריכה יומית של מיץ סלק על ידי נשים לאחר גיל המעבר עשויה לשפר את תפקוד כלי הדם שלהן, ובכך עשויה גם להפחית את הסיכון למחלות לב עתידיות

סלק. אילוסטרציה

לאחר שנשים עוברות את גיל המעבר, הסיכון שלהן למחלות לב עולה באופן דרמטי. בניסיון למצוא דרכים יעילות ו'טבעיות' לשפר את בריאות הלב של נשים אלו, חוקרים מאוניברסיטת פן סטייט בחנו האם צריכה של מיץ סלק, פעם אחת ביום בלבד, יכולה לשפר את פעולת הלב וכלי הדם. התוצאות שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition הראו כי אכן צריכה יומית של מיץ סלק על ידי נשים לאחר גיל המעבר עשויה לשפר את תפקוד כלי הדם שלהן, ובכך עשויה גם להפחית את הסיכון למחלות לב עתידיות.

מדוע סלק עשוי לשפר את בריאות הלב?

מבחינה ביולוגית, מיץ סלק מכיל רמות גבוהות של חנקה (ניטרט), שהגוף הופך לחנקן חמצני (nitric oxide). חנקן חמצני הוא חומר שנצפה כמעודד התרחבות כלי דם, מה שמקל על זרימת הדם במערכת הדם. היכולת של חנקן חמצני להרחיב את כלי הדם ידועה כמסייעת במיוחד במצבים בהם ישנה זרימת דם מוגבלת ואספקת חמצן לקויה, כמו למשל במהלך התקף לב, כך לדברי החוקרים.

"לאחר גיל המעבר, נשים כבר לא מייצרות אסטרוגן, הורמון שעוזר לשמור על חנקן חמצני בגוף", אמר החוקר הראשי של המחקר, "אובדן זה של חנקן חמצני תורם לעלייה ניכרת בסיכון למחלות לב אצל נשים לאחר גיל המעבר. לכן, מזונות העשירים בחנקה – במיוחד סלק – נחקרים כדרך טבעית ולא תרופתית להגן על הלב וכלי הדם".

במחקר זה, המשתתפות צרכו ביום הראשון בתחילת המחקר שני בקבוקונים של 65 גרם מיץ סלק, ולאחר מכן בקבוקון אחד בכל בוקר במשך שבוע. כל המשתתפות צרכו מיץ סלק מרוכז, כאשר כל מנה סיפקה כמויות חנקה כמו שלושה סלקים גדולים. כמה שבועות לאחר מכן, המשתתפות שתו מיץ סלק ללא חנקה, והחוקרים השוו עד כמה התרחבו כלי הדם של כל אישה כשהיא צרכה וכשהיא לא צרכה את מיץ הסלק העשיר בחנקה.

 

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00