עישון

האם סיגריות אלקטרוניות בטוחות יותר למערכת הנשימה? נדע סביב 2050

סיגריות אלקטרוניות חדרו לשוק ללא בדיקות ומחקרים ארוכי טווח. הידע הנוכחי אינו מספיק על מנת לקבוע שהן בטוחות ממוצרי הטבק הדליקים וההשפעות עשויות להתגלות רק באמצע המאה ה-21

סיגריה אלקטרונית. אילוסטרציה

בשנה האחרונה נדמה כי סיגריות אלקטרוניות נמצאות בכל מקום. סיגריות אלה מייצרות תרסיס לשאיפה המכיל ניקוטין, חומרי טעם, פרופילן גליקול וגליצרין צמחי בדרך שאינה דורשת הבערה של הטבק ובכך הן מהוות מוצר טבק חלופי לסיגריות הרגילות. Vaping (שאיפת אדים) היא תעשיה הפונה למעשנים הנוכחיים, למעשנים לשעבר ולצעירים שמעולם לא עישנו ומוערכת בשווי מיליארדי דולרים.

סיגריות אלקטרוניות הגיעו לשוק ללא בדיקות טוקסיקולוגיה פרה-קליניות מקיפות וללא מחקרים קליניים בטיחותיים ארוכי טווח הנדרשות לטיפולים או מכשור רפואי קונבנציונלי. בנוסף, יש חילוקי דעות בדבר יעילותן כהתערבות להפסקת עישון, השפעתן ברמת האוכלוסיה והיותן פחות מזיקות ממוצרי טבק דליקים.

במחקר חדש בדקו החוקרים את הראיות העוסקות בהשפעות הסיגריות המדוברות על מערכת הנשימה. המחקרים שנכללו הדגימו השפעות ביולוגיות שליליות ברות מדידה ברמת האיבר והתא בבני אדם, בבעלי חיים ובתנאי מעבדה.

השפעות הסיגריות האלקטרוניות נבדלות בחלק מהדברים מהשפעות הסיגריות, אך יש גם קווי דמיון ביניהן. על מנת לפתח מחלות ריאה כמו סרטן ריאות או מחלת ריאה חסימתיות כרוניות דרושות עשרות שנים של עישון כרוני, ולכן השפעות הסיגריות האלקטרוניות ברמת האוכלוסיה עשויות להתגלות רק באמצע המאה הנוכחית.

לסיכום, הידע הנוכחי על השפעות הסיגריה האלקטרונית אינו מספיק על מנת לקבוע שהן בטוחות יותר למערכת הנשימה ממוצרי הטבק הדליקים. רק בסביבות שנת 2050 יעבור מספיק זמן מאז החל השימוש בהם על מנת שניתן יהיה לערוך מחקר אמין על ההשפעה ארוכת הטווח של השימוש בהן.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00