מחקרים

האם צריכת אלכוהול יכולה לגרום להפרעות בקצב הלב?

חוקרים מצאו כי אנשים שהשתכרו וצרכו כמויות גדולות של אלכוהול כשיצאו למסיבות, סבלו בעקבות זאת מהפרעות בקצב הלב

משקאות אלכוהוליים. אילוסטרציה

במחקר חדש שתוצאותיו פורסמו בכתב העת European Herat Journal, צוות רופאים שבראשם פרופסור סטפן ברונר וד"ר מוריץ סינר מבית החולים האוניברסיטאי LMU, חקרו את הקשר בין צריכת אלכוהול מופרזת והפרעות קצב לב אשר נמדדו באמצעות מכשיר אק"ג (ECG).

החוקרים הגיעו למסיבות בהם היו מבלים ששתו כמויות רבות של אלכוהול. הם ביצעו בדיקות אק"ג עבור אנשים שהסכימו להשתתף במחקר במהלך המסיבה. החוקרים הצליחו לאסוף נתונים על למעלה מ-200 חוגגים שנמצאו כבעלי ריכוז אלכוהול גבוה בדם.

החוקרים השתמשו במכשירי אק"ג ניידים, אשר יכולים להישאר מחוברים לאדם ולנטר את קצב הלב שלו במשך 48 שעות. הם חילקו את הבדיקה לחמש תקופות זמן שונות: שעה 0 היוותה את הבסיס לבדיקה, שעות 1-5 הן השעות במהלכן האדם צרך את האלכוהול, שעות 6-19 היוו את תקופת ההחלמה והמדידה כללה שתי תקופות ביקורת נוספות.

תוצאות בדיקות האק"ג נותחו על ידי מומחים בתחום שמיפו אותן לקיום הפרעות קצב שונות, פרפור פרוזדורים, וריאציות בקצב הלב ועוד. "הפרעות קצב בעלות משמעות קלינית זוהו ביותר מחמישה אחוזים מהמשתתפים הבריאים, בעיקר בשלב ההחלמה", מסביר מוריץ סינר.

צריכת אלכוהול הובילה לדופק מהיר יותר של למעלה מ-100 פעימות לדקה. אלכוהול, כך נראה, יכול להשפיע באופן משמעותי על תהליכי הבקרה האוטונומיים של הלב ולשבש אותם, ועל כן מופיעות הפרעות הקצב. "המחקר שלנו מספק, מנקודת מבט קרדיולוגית על ההשפעה השלילית של צריכת אלכוהול על הבריאות", מדגיש ברונר.

בינתיים, ההשפעות ארוכות הטווח של הפרעות בקצב הלב הנובעות מצריכה עודפת של אלכוהול על בריאות הלב נותרו נושא למחקר נוסף.

 

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00