עבור מטופלים רבים, האינטרנט משמש כלי רב עוצמה לחינוך עצמי בנושאים רפואיים. כעת, כש-ChatGPT נמצא בקצות אצבעותיהם של המטופלים, חוקרים מבית החולים בריגהם אנד ווימן העריכו באיזו עקביות מספק הצ'אטבוט של הבינה המלאכותית המלצות לטיפול בסרטן התואמות את הנחיות הרשת הלאומית המקיפה לסרטן. ממצאיהם, שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology, מראים כי בכשליש מהמקרים, ChatGPT 3.5 סיפק המלצה לא נכונה, המדגישה את הצורך במודעות למגבלות הטכנולוגיה.
"מטופלים צריכים להרגיש אחריות ולחנך את עצמם על מצבם הרפואי, אבל הם תמיד צריכים לדון עם קלינאי, ואין להתייעץ עם משאבים אינטרנטיים בלבד", אמרה דניאל ביטרמן, מהמחלקה לאונקולוגיה של קרינה ותוכנית הבינה המלאכותית ברפואה של בית החולים בריגהם. "התשובות של ChatGPT יכולות להישמע כמו בן אדם ויכולות להיות משכנעות למדי. אבל, כשמדובר בקבלת החלטות קליניות, יש כל כך הרבה דקויות למצב הייחודי של כל מטופל. תשובה נכונה יכולה להיות מאוד דקדקנית, ולא בהכרח משהו ש-ChatGPT או מודל שפה גדול אחר יכולים לספק".
הופעתם של כלי בינה מלאכותית בתחום הבריאות הייתה פורצת דרך ויש לה פוטנציאל לעצב מחדש באופן חיובי את רצף הטיפול. בית החולים בריגהם, כאחת ממערכות הבריאות האקדמיות המשולבות המובילות ובין מפעלי החדשנות הגדולים ביותר, מובילה את הדרך בביצוע מחקר קפדני החוקר טכנולוגיות חדשות ומתפתחות, כדי להבין מהו השילוב האחראי של בינה מלאכותית במתן טיפול, תמיכה בעבודה השוטפת ובתהליכים מנהליים.
כל מה שנכון להיום נכון, אבל אחרי מחקר חדש ואחרי שנה? לעיתים הכל מתהפך