נגיף הקורונה פגע כידוע בלא מעט חולים אשר סובלים ממחלות אחרות שאינן קורונה. אך מה קורה כאשר חולה קורונה זקוק לטיפול בבעיה רפואית אחרת?
מאמר חדש פורסם לאחרונה על מנת לספק הנחיות לאופן ביצוע הליכים אורולוגיים בחולים חיוביים לקורונה. במסגרת המאמר מתוארים שיקולי בטיחות הנוגעים לחולים ולרופאים, שיקולים הנוגעים לחיסכון באספקה ולניהול מיטבי של סוגיות אורולוגיות נפוצות.
רופאים מומחים ומתמחים אורולוגים במרכז רפואי בלוס אנג'לס נשאלו על חוויותיהם מהטיפול בחולים אלה. זאת על מנת לקבוע קונצנזוס לגבי שיטות עבודה מומלצות לפרוצדרות המתבצעות לצד מיטת החולה עבור חולים חיוביים לנגיף הקורונה.
הצוות פיתח את ההמלצות וההנחיות הבאות להתערבויות אורולוגיות בחולים חיוביים לקורונה:
- למקסם את השימוש בטל-רפואה (אפילו עבור התייעצויות אשפוז)
- למזער זמן בחדר ולהשתמש בציוד מגן אישי כראוי
- לגייס עמית מוצהר וחתום לסיוע במהלך הפרוצדורה
- להחזיק את כל האספקה והציוד שעשויים להיות נחוצים מחוץ לחדר
- המלצות מפורטות פותחו גם להכנסה מורכבת של קטטרים, ציסטוסקופיה שליד המיטה, חתך וניקוז מורסות, וניקוז המטוריה/ קרישים גסים
כיוון שמרבית החולים המאושפזים עם זיהום קורונה הם גברים מעל גיל 50, עם פרוץ המגיפה התחילו להצטבר אתגרים אורולוגיים משמעותיים באוכלוסיה זו. אמנם יש שונות אדירה בין אזורים שונים, אך הדמוגרפיה (יותר גברים ויותר מבוגרים) של קורונה שמה את האורולוגים במקום ייחודי בסיוע לניהול חולים אלה.
במאמר שפורסם מסוכמות ההמלצות להתערבויות אורולוגיות הספציפיות לחולים חיוביים לקורונה על בסיס חוויות מבית חולים מטרופוליני גדול. התקנות והדרישות עשויות להשתנות על בסיס מוסדי, ולכן הנחיות אלו נועדו להרחבת ואיחוד פרוטוקולים מקומיים ספציפיים.