מחקרים

התגלה המנגנון שבו סרטן השד שולח גרורות – ומטרה חדשה לטיפול

מחקר חדש בראשות פן סטייט חושף לראשונה את המכניקה מאחורי האופן שבו תאי סרטן השד עשויים לפלוש לרקמות בריאות

סרטן-השד.-אילוסטרציה

התכונה הקטלנית ביותר של כל סרטן היא שליחת גרורות – התפשטות של תאים סרטניים בכל הגוף. מחקר חדש בראשות פן סטייט חושף לראשונה את המכניקה מאחורי האופן שבו תאי סרטן השד עשויים לפלוש לרקמות בריאות. התגלית, המראה כי חלבון מוטורי בשם ״דיינין״ מניע את תנועת התאים הסרטניים במודלים של רקמות רכות, מציעה מטרות טיפוליות חדשות כנגד הגרורות ובעלת הפוטנציאל לשנות באופן יסודי את אופן הטיפול בסרטן.

"תגלית זו מסמנת שינוי פרדיגמה במובנים רבים", אמר ארדם טבדאנוב, עוזר פרופסור לפרמקולוגיה בפן סטייט ומחבר שותף מוביל במחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת Advanced Science. "עד כה, החלבון דיינין מעולם לא נכלל להבנתנו כחלק מאספקת הכוח המכני לתנועתיות התאים הסרטניים, שהוא היכולת שלהם להזיז את עצמם. עכשיו אנחנו יכולים לראות שאם נתמקד בדיינין, נוכל לעצור ביעילות את התנועתיות של התאים האלה, ולכן לעצור הפצה גרורתית".

החוקרים השתמשו במיקרוסקופ כדי לצפות בנדידה של תאים חיים של סרטן השד בשתי מערכות שונות שעוצבו על פי גוף האדם. המערכת הראשונה, רשת דו-ממדית של סיבי קולגן, חשפה כיצד תאים סרטניים נעים דרך תווך תאי נוסף המקיף גידולים, והראתה כי דיניין הוא המפתח לתנועה של תאים סרטניים. המערכת השנייה הייתה מודל תלת ממדי שפותח על ידי צוות בראשות אמיר שייח'י, דורותי פוהר האק וג'יי לויד האק, יו"ר של מחלקת ביו-חומרים והנדסה רגנרטיבית ופרופסור להנדסה כימית והנדסה ביו-רפואית בפן סטייט.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00