מחקרים

חיידקי המעיים שקובעים אם נשמין או לא

מחקר חדש מאוניברסיטת קופנהגן מציע כי לחלק מהאוכלוסייה הדנית יש הרכב של חיידקי מעיים, שבממוצע סופג יותר אנרגיה ממזון מאשר חיידקי המעיים של חבריהם הדנים

חיידקי מעיים. אילוסטרציה

מחקר חדש מאוניברסיטת קופנהגן מציע כי לחלק מהאוכלוסייה הדנית יש הרכב של חיידקי מעיים, שבממוצע סופג יותר אנרגיה ממזון מאשר חיידקי המעיים של חבריהם הדנים. המחקר הוא צעד גדול לקראת הבנה מדוע אנשים מסוימים עולים במשקל יותר מאחרים, גם כאשר הם אוכלים אותו דבר.

לא הוגן ככל שיהיה, נראה שחלקנו עולים במשקל רק על ידי התבוננות בצלחת של עוגיות, בעוד שאחרים יכולים לאכול כמה שיותר ולא לעלות במשקל גרם. חלק מההסבר יכול להיות קשור להרכב חיידקי המעיים שלנו. זאת על פי מחקר חדש שנערך במחלקה לתזונה, פעילות גופנית וספורט באוניברסיטת קופנהגן.

חוקרים חקרו את שאריות האנרגיה בצואה של 85 דנים כדי להעריך עד כמה חיידקי המעיים שלהם יעילים בהפקת אנרגיה מהמזון. במקביל, הם מיפו את הרכב חיידקי המעיים עבור כל משתתף.

התוצאות מראות כי כ-40 אחוזים מהמשתתפים משתייכים לקבוצה שבממוצע שואבת יותר אנרגיה ממזון בהשוואה ל-60 האחוזים האחרים. החוקרים גם הבחינו כי אלה שהפיקו את מירב האנרגיה מהמזון גם שקלו 10 אחוזים יותר בממוצע, בתשעה קילוגרמים נוספים.

"ייתכן שמצאנו מפתח להבנה מדוע אנשים מסוימים עולים במשקל יותר מאחרים, גם כשהם לא אוכלים יותר או אחרת. צריך לחקור את זה עוד יותר", אומר פרופסור חבר הנריק רוגר מהמחלקה לתזונה, פעילות גופנית וספורט באוניברסיטת קופנהגן.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00