מחקרים

"חיישן ריח" עשוי להסביר הבדלים בלחץ הדם בין גברים ונשים

באמצעות נתונים שנאספו מעכברים ומבני אדם, צוות מחקר של ג'ונס הופקינס מצא כי חלבון על פני התא החש ריחות וכימיקלים עשוי להיות אחראי על ההבדלים הקיימים בלחץ הדם בין המינים

לחץ דם. אילוסטרציה

הקשר יוצא הדופן בין קולטני חלבון לבין לחץ הדם, שדווח בגיליון של Science Advances, עשוי להוביל להבנה טובה יותר של הבדלים ידועים זה מכבר בלחץ הדם בין נשים וגברים.

לחץ הדם אצל נקבות אדם ועכבר לפני גיל המעבר בדרך כלל נמוך ב-10 מ״מ כספית הן בלחץ הדיאסטולי והן בלחץ הסיסטולי בהשוואה ללחץ הדם של זכרים. מחקרים מסוימים מציעים כי ההבדל עשוי לנבוע מהשוני בהורמוני המין, אך הבסיס הביולוגי לשונות אינו ברור לחלוטין.

"למרות ההבדלים הידועים בלחץ הדם בין נשים לגברים, לרוב ההנחיות הקליניות יש את אותם ערכי סף לטיפול", אומרת ד"ר ג'ניפר פלוזניק, פרופסור לפיזיולוגיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. "בחינה מדוקדקת יותר של הבסיס המדעי להבדלים בלחץ הדם בין המינים עשויה בסופו של דבר לעזור לרופאים לחשוב על טיפול בלחץ דם מנקודת מבט חדשה".

פלוזניק גילתה את התפקידים הייחודיים של מה שמכונים ״קולטני ריח״ באיברים שונים בגוף. החלבונים הזעירים על פני התאים למעשה ״מרחרחים״ ריחות קרובים וכימיקלים אחרים.

לצורך מחקר זה, החוקרים מצאו את קולטן הריח בתאי כלי הדם בכליה ובסוג של תאי כליה המפרישים את ההורמון רנין, הממלא תפקיד מפתח בוויסות לחץ הדם. עכברים זכרים עם רמות תקינות של קולטן הריח היו בדרך כלל בעלי לחץ דם דיאסטולי וסיסטולי גבוה ב-10 נקודות מאשר עכברים נקבות.

כאשר החוקרים בחנו עכברים צעירים משני המינים שהונדסו גנטית כך שחסרו את הגן לקולטן, הם מצאו כי לחץ הדם עלה בעכברות הנקבות אך ירד בעכברים זכרים, כך שההבדל בין המינים בלחץ הדם נעלם.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
  1. I was looking through some of your content on this site and
    I think this website is rattling informative! Continue posting.Money from blog

0:00
0:00