פרופסור מנישה פנדיי, פרופסור מייקל גוד וצוותם מהמכון לגליקומיקס באוניברסיטת גריפית׳, מובילים את פיתוח החיסון כנגד החיידק סטרפטוקוקוס A. החיסון נמצא כעת בשלב הראשון של הניסוי הקליני בקנדה ומתקדם במהירות לניסויי יעילות בשלב 2. המחקר הפרה-קליני החדש של הצוות, שפורסם בכתב העת Nature Communications, מראה כי גישה ניסיונית לחיסון הניתן דרך האף, יכולה לספק הגנה ארוכת טווח מפני סטרפטוקוקוס A ברירית האף.
סטרפטוקוקוס מקבוצה A הוא חיידק הנפוץ ברחבי העולם ומוביל למגוון רחב של זיהומים, החל ממחלות כגון דלקת גרון קלה ואימפטיגו ועד מחלות פולשניות כגון שוק ספטי, דלקת עורית נמקית וצלוליטיס.
החוקרת הראשית ד"ר ויקטוריה אוזברק אמרה כי מחקרים הראו כי רוב מחוללי המחלה נכנסים או מתיישבים דרך הרקמה הרכה בדרכי הנשימה העליונות, שהיא למעשה ״הכביש המהיר״ לשאר הגוף.
"יש לחיסון פוטנציאל להיות הראשון מסוגו בעולם, מכיוון שאין כיום חיסונים כאלה המכוונים לדרכי הנשימה העליונות, בשל מחסור בגורמים מעוררי חיסון מורשים המתאימים לשימוש בבני אדם", אמרה ד"ר אוזברק. "הוכחנו כי אסטרטגיית חיסון רירית ליפוזומלית יכולה לגרום לחסינות מקומית חזקה".
"התגובה החיסונית הממושכת שמייצר החיסון היא סימן היכר קריטי לחיסון מוצלח ולכן הממצאים ממחקר זה משמעותיים ביותר", אמרה. פרופ' גוד אמר: "בעתיד, טכניקה זו של חיסון עשויה לסלול את הדרך לחיסונים כנגד מחוללי מחלה אחרים החודרים לגופנו דרך רירית האף".