ככל שאנשים מזדקנים, הם נוטים יותר למחלות קרישת דם, כאשר תאי דם הנקראים טסיות מתקבצים יחד כאשר הם לא צריכים ויכולים לגרום לבעיות גדולות, כגון שבץ ומחלות לב וכלי דם. במשך עשרות שנים, מדענים חקרו מדוע תאי הדם של אנשים מבוגרים מתנהגים כך, והשתמשו בתובנותיהם כדי לפתח את שלל התרופות לדילול הדם הקיימות כיום בשוק לטיפול בסיבת המוות המובילה בארצות הברית.
כעת, קמילה פורסברג, פרופסור להנדסה ביומולקולרית מאוניברסיטת סנטה קרוז וקבוצת המחקר שלה גילו אוכלוסייה ייחודית של טסיות דם המופיעה עם ההזדקנות, בעלת תגובתיות יתר ותכונות מולקולריות ייחודיות – גילוי שעשוי להקל על התמקדות בטסיות המשונות באמצעות תרופות. החוקרים עקבו אחר אוכלוסיית טסיות הדם הזו למקורותיה בתאי הגזע (תאים שביכולתם להתמיין לכל סוג של תא בגוף), ומצאו את מה שהם מזהים כמסלול ההתפתחות הספציפי לגיל הראשון שהתגלה אי פעם, מתא גזע עד לתא טסיות בוגר.
תאי טסיות הם אחד משלושה סוגים של תאי דם המיוצרים על ידי הגוף, כאשר תאי דם אדומים ולבנים הם השניים האחרים. מיליוני תאים אלה צפים בדם כל הזמן, וכאשר פציעה מתרחשת – פנימית או חיצונית, הם נקרשים יחד ויוצרים פלסטר טבעי וחי. בעיה בויסות הטסיות, אשר ידוע כי נהיית שכיחה יותר עם הגיל, מתרחשת כאשר תאים אלה תגובתיים מדי וכך נוצרים קרישי דם לא תקינים לעתים קרובות מדי, או להיפך – הם לא מגיבים מספיק. בשני המקרים הגוף אינו יכול להתמודד כראוי עם דימום וקרישה, אם כי תגובתיות יתר היא בעיה נפוצה הרבה יותר.
"השאלה במשך עשרות שנים הייתה: מדוע אנשים מבוגרים נמצאים בסיכון גבוה לקרישת דם לא תקינה, שבץ מוחי ומחלות לב וכלי דם?" אמרה פורסברג. "הגענו לתגלית הזו על מסלול חדש לגמרי שמופיע בהדרגה עם ההזדקנות – טסיות שעושות צרות! זה אף פעם לא היה חלק מהדיון".