מדידת לחץ דם קונבנציונליות במרפאה לרוב משמשות באופן רגיל לטיפול ביתר לחץ דם ולמדדי ביצועי הרופא. מחקר חדש ביקש לבדוק את מדידות לחץ הדם בבית אחרי יתר לחץ דם שנמדד במרפאה, אשר בגינן הרופא לא שדרג את הטיפול. למה זה טוב? ובכן, בעיקר כדי להבדיל בין אינרציה טיפולית לבין חוסר פעולה מתאים מצד הרופא.
החוקרים ערכו מחקר לפני ואחרי ניטור לחצי דם בבית למטופלים עם יתר לחץ דם לא מאוזן. אותם מטופלים נקבעו על ידי מדידת לחץ דם במרפאה שבעקבותיה הרופאים לא שדרגו את הטיפול. הרופאים קיבלו דיווחים על ממוצעי לחצי הדם בבית 2-4 שבועות אחרי הביקור במרפאה.
החוקרים מצאו כי מתוך 90 המשתתפים אשר היה להם יתר לחץ דם במדידות במרפאה, ל-65.6% היה לחץ דם במדידה ביתיקטן מ-140/90 מ"מ כספית. הרופאים שינו את הטיפול ל-61% מהמטופלים עם מדידה ביתית של 140/90 או גבוה יותר, כאשר החלטות לגבי השארת הטיפול כמו שהוא לשאר המטופלים היו מבוססות על גורמים קשריים.
החלפת המדידה הביתית הממוצעת של לחץ דם במדידות במרפאה ל-4% מהמטופלים על ידי שני רופאים שיפרה את השליטה של הרופאים בלחץ דם ב-3%-5%.
מדד מסת גוף גבוה יותר ומספר רב יותר של תרופות ליתר לחץ דם היו קשורים במדידות ביתיות של מתחת ל-140/90 מ"מ כספית. מדידות לחץ דם במרפאה לא העריכו את המדידות בבית.
החוקרים הגיעו למסקנה כי מדידות לחץ דם ביתיות במקרים של חוסר ודאות עזרו להבדיל בין אינרציה טיפולית לבין חוסר פעולה מתאים ושיפר את מדדי יתר לחץ דם של הרופאים.