מחקרים

מהפכת הננו-רפואה: שבב דם לאבחון מהיר

חוקרים מאוניברסיטת פיטסבורג פיתחו מכשיר חדש המשתמש בדם כדי לייצר חשמל ולמדוד את תכונותיו, מה שפותח דלת לאבחון רפואי מתקדם בכל מקום

שבב. אילוסטרציה

חוקרים מאוניברסיטת פיטסבורג והמרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג פיתחו מכשיר חדש המשתמש בדם כדי לייצר חשמל ולמדוד את תכונותיו, מה שפותח דלת לאבחון רפואי מתקדם בכל מקום.

שיעורן של מחלות מטבוליות, כמו סוכרת ואוסטיאופורוזיס, הולך ועולה ברחבי העולם, ובמיוחד במדינות מתפתחות. האבחנה של הפרעות אלו מתבצעת בדרך כלל באמצעות בדיקת דם. עם זאת, מכיוון שתשתיות בריאות באזורים מרוחקים לעיתים אינה מאפשרת בדיקות אלה, אנשים רבים באזורים אלה מאובחנים באיחור ונותרים זמן רב ללא טיפול.

"ככל שתחומי הננוטכנולוגיה והמיקרו-נוזלים ממשיכים להתקדם, אנו צועדים לקראת פיתוח מכשירים זעירים המסוגלים לעקוף את המגבלות הקיימות של הטיפול הרפואי", אמר אמיר עלאווי, פרופסור חבר להנדסה אזרחית וסביבתית מאוניברסיטת פיטסבורג, "טכנולוגיות אלו עשויות לשנות את מתן שירותי הבריאות שאנו נותנים על ידי אבחון מהיר ונוח, מה שבסופו של דבר ישפר את תוצאות המחלה ואת היעילות של השירותים הרפואיים".

התכונה אותה הצליחו החוקרים לבדוק בעזרת השבב היא מוליכות חשמלית בדם. מדד זה הוא בעל ערך בכל הקשור להערכת פרמטרים בריאותיים שונים וזיהוי מצבים רפואיים. מוליכות זו קשורה בעיקר לריכוז של חומרים חיוניים בדם, בעיקר יוני נתרן וכלוריד. יסודות אלו הם חלק בלתי נפרד ממגוון תהליכים פיזיולוגיים, ועוזרים לרופאים לאבחן מצבים שונים.

"דם הוא בעצם סביבה מבוססת מים שיש בה מולקולות שונות שמוליכות או מעכבות זרמים חשמליים", הסביר ד"ר אלן וולס, המנהל הרפואי של UPMC Clinical Laboratories, מאוניברסיטת פיטסבורג, "גלוקוז, למשל, הוא מוליך חשמלי. אנו מסוגלים לראות כיצד הוא משפיע על המוליכות באמצעות המדידות הללו. כך, זה עשוי לאפשר לנו בעתיד לבצע אבחנה במקום".

 

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00