מיינדפולנס מוגדר כמצב תודעתי בו האדם מקדיש תשומת לב לרגע הנוכחי באופן מכוון ולא שיפוטי, ומכונה גם מודעות ברגע. חוקרים מבתי הספר לפסיכולוגיה ורפואה של אוניברסיטת נוטינגהאם ניתחו נתוני סקר של 142 עובדים.
הדוקטורנטית אליזבת מארש מבית הספר לפסיכולוגיה הובילה את המחקר ואמרה: "ככל שהעבודה מתווכת יותר ויותר על ידי טכנולוגיה דיגיטלית, רצינו לגלות את ההשפעה שיש לכך על בריאותם של אנשים והאם יש דרכים למתן זאת. מצאנו כי על מנת לאפשר רגע חיי עבודה בריאים במסגרת דיגיטלית במאה ה-21, חשוב מאוד להקפיד על מודעות ברגע".
המשתתפים במחקר נשאלו על חוויותיהם השליליות ממקום העבודה הדיגיטלי, שהוגדרו כתחושות של מתח, עומס, חרדה, פחד מהחמצה והתמכרות וכיצד אלה השפיעו על בריאותם.
התוצאות הראו כי עובדים בעלי ״ביטחון דיגיטלי״ גבוה יותר נטו פחות לחוות חרדה במקום העבודה, ועובדים עם מודעות גבוהה יותר היו מוגנים טוב יותר מפני כל התופעות השליליות. נתונים מ-14 ראיונות הצביעו על הדרכים שבהן מיינדפולנס יכול לסייע בהגנה על רווחה נפשית.
ד"ר אלכסה ספנס, פרופסור חבר לפסיכולוגיה מוסיפה: "טכנולוגיות דיגיטליות במקום העבודה כמו דואר אלקטרוני, הודעות מיידיות ומכשירים ניידים הוכחו כתורמות לתחושת הלחץ של העובדים, כך שהם עלולים להגיע לרמות מאוד גבוהות של סטרס כאשר הם צריכים להסתגל למקום עבודה דיגיטלי המתפתח ללא הרף, מה שעלול להוביל לשחיקה ובריאות נפשית ופיזית גרועה יותר".