על פי קרן הזאבת של אמריקה, ל-1.5 מיליון אמריקאים, ולפחות ל-5 מיליון אנשים ברחבי העולם, יש סוג של מחלת הזאבת. רגישות לאור נפוצה בקרב אנשים עם זאבת, כאשר 40 עד 70 אחוז מהאנשים עם זאבת מתלוננים כי המחלה שלהם מחמירה לאחר חשיפה לאור השמש או אפילו לאור מלאכותי בתוך הבית. הסימפטומים של התלקחויות אלה עבור חולים עם זאבת כוללים פריחות, כאבי פרקים ועייפות.
"אני מטפל בהרבה חולים עם זאבת או מחלות קשורות, ומבחינה קלינית, זה מאתגר לחזות מתי הסימפטומים של החולים הולכים להחמיר", אמר רופא העור של בית הספר לרפואה של אוניברסיטת מינסוטה, ד"ר דיוויד פירסון ואחד ממחברי המחקר. "אנחנו יודעים שאור אולטרה סגול, ובמקרים מסוימים אור נראה, יכול לגרום להתלקחויות של תסמינים – הן על העור שלהם, כמו גם פנימיים – אבל אנחנו לא תמיד יודעים אילו שילובים של אורכי גל אור תורמים לתסמינים".
קבוצת המחקר של פרופסור מקאלפיין עבדה עם פירסון על פיתוח מכשיר ראשון מסוגו המודפס במלואו במדפסת תלת-ממד עם גלאי אור נראה וקרינת UV שניתן למקם על העור. המכשיר עובד עם קונסולה ניידת מותאמת אישית כדי לנטר ולהתאים באופן רציף בין החשיפה לאור והתסמינים. המכשיר יכול לעזור למיליוני אנשים ברחבי העולם עם זאבת ומחלות אחרות הגורמות לרגישות לאור על ידי מתן גישה לטיפולים מותאמים אישית יותר ומידע כדי לקבוע מה גורם לתסמינים שלהם.
המחקר פורסם ב-Advanced Science, כתב עת מדעי בין-תחומי בגישה פתוחה. החוקרים הגישו פטנט על המכשיר והטכנולוגיה זמינה לרישוי.