במשך 20 שנה, צוות המחקר בחן את הצריכה התזונתית של אנשים, תוך מתן תשומת לב מיוחדת לממתיקים מלאכותיים, הנמצאים בדרך כלל בשתיה קלה לסוגיה. הם מצאו כי צריכה ארוכת טווח של אספרטיים, סכרין ומשקאות דיאט נקשרה לעלייה במאגרי השומן בבטן ולשומן בתוך השריר. עם זאת, המחקר לא מצא קשר מובהק בין הממתיק המלאכותי סוכרלוז לבין מדדים אלה של נפח שומן. המאמר שלהם פורסם בכתב העת International Journal of Obesity.
"מחקר זה הראה כי צריכה ארוכת טווח של ממתיקים מלאכותיים קשורה לכמויות גדולות יותר של רקמת שומן – ועליה בשומן הגוף", אמר בריאן סטפן, פרופסור במחלקה לכירורגיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מינסוטה וחוקר שותף על המענק הממומן. "זה נמצא גם לאחר שקלול גורמים אחרים, כולל כמה אדם אוכל או מהי איכות התזונה שלו".
ממצאי המחקר מעלים חששות לגבי המלצות האגודה האמריקאית לסוכרת ואיגוד הלב האמריקאי המקדמות החלפת סוכרים בממתיקים מלאכותיים. בהתבסס על התוצאות שלהם, החוקרים ממליצים לשקול גישות חלופיות, שכן צריכת ממתיקים מלאכותיים לטווח ארוך עשויה להיות בעלת השלכות בריאותיות פוטנציאליות.
"זהו מחקר מתוזמן במיוחד, בהתחשב באזהרה האחרונה של ארגון הבריאות העולמי לגבי הסיכונים הבריאותיים הפוטנציאליים של אספרטיים", אמרה לין סטפן, פרופסור בבית הספר לבריאות הציבור והחוקרת הראשית במחקר. "ממצאים אלה מדגישים את החשיבות של מציאת חלופות לממתיקים מלאכותיים במזונות ובמשקאות, במיוחד מכיוון שלממתיקים המוספים הללו עלולות להיות השלכות בריאותיות שליליות".