למה אנשים עם סוכרת מסוג 1 וסוכרת מסוג 2 נוטים לעששת? לפי מחקר חדש של אוניברסיטת ראטגרס הסיבה היא פגיעה בחוזק ובעמידות אמייל ודנטין, החומר הקשה מתחת לאמייל שמקנה חוזק לשיניים. חוקרים גרמו לסוכרת מסוג 1 ב-35 עכברים כדי להשוות את השיניים שלהם לאלה של 35 נבדקים בריאים במשך 28 שבועות. למרות ששתי הקבוצות התחילו עם שיניים דומות, האמייל התרכך באופן משמעותי בעכברים הסוכרתיים לאחר 12 שבועות, והפער המשיך להתרחב לאורך המחקר. הבדלים משמעותיים במבנה המיקרוסקופי של הדנטין נהיו ניכרים בשבוע 28.
"זה זמן רב שאנו עדים לשיעורים גבוהים של היווצרות חורים בשיניים ואובדן שיניים בחולים עם סוכרת, ואנו יודעים זה זמן רב שטיפולים כמו סתימות אינם מחזיקים זמן רב כל כך בחולים אלה, אך לא ידענו בדיוק מדוע", אמר מוחמד עלי סג'ירי, עוזר פרופסור לרפואת שיניים משקמת בבית הספר לרפואת שיניים ראטגרס.
המחקר מקדם מאמץ רב-שנתי של סג'ירי וחוקרים אחרים להבין כיצד סוכרת משפיעה על בריאות השיניים ולפתח טיפולים נגד השפעתה השלילית. מחקרים קודמים קבעו כי לאנשים עם שני סוגי הסוכרת יש סובלים יותר באופן משמעותי מרוב בעיות בריאות הפה, הן בשיניים והן ברקמות הרכות המקיפות אותם. סג׳ירי וחוקרים אחרים גם הראו כי סוכרת יכולה להפריע לתהליך המתמשך של הוספת מינרלים לשיניים מכיוון שהן נשחקות משימוש רגיל.
"זה מוקד עניין חשוב מכיוון שאוכלוסיית האנשים עם סוכרת ממשיכה לגדול במהירות", אמר סג'ירי. "יש צורך גדול בטיפולים שיאפשרו למטופלים לשמור על בריאות השיניים״.