נגיף הקורונה

עוד תופעה עקב הקורונה: בעיה בתפקוד מערכת הקרישה

מחקר מצא שמבין 303 מטופלים עם קרונה, ל-209 היו תוצאות לא תקינות של תפקודי קרישה. מידת הפגיעה תלויה במידת החומרה של המחלה

בדיקת דם. תוצאות לא תקינות של תפקודי קרישה בקרב חולי קורונה רבים במחקר
בדיקת דם. תוצאות לא תקינות של תפקודי קרישה בקרב חולי קורונה רבים במחקר

עוד תופעת לוואי של נגיף הקורונה: פגיעה בתפקוד הקרישה. מחקר חדש ביקש לחקור את מאפייני התפקוד של מערכת הקרישה ב-303 מטופלים עם קורונה כדי לבדוק את הקשר שבין תפקודי קרישה לבין מצב המחלה.

החוקרים ביצעו ניתוח נתונים רטרוספקטיבי של 303 מטופלים שאובחנו עם קורונה וביצעו הערכה של נתונים קליניים של 240 מטופלים ששוחררו. החוקרים השוו את תפקודי הקרישה של שתי קבוצות חולים – חולים בחומרה קלה לעומת חולים בחומרה קשה.

לעומת קבוצת החולים בחומרה קלה, מרבית המטופלים בקבוצת החולים בחומרה קשה היו גברים (76.9% לעומת 49.8% בחומרה קלה) וזקנים יותר (גיל ממוצע 65 לעומת 50 בחומרה קלה). בנוסף, בקבוצת החולים בחומרה קשה היו יותר מטופלים עם תחלואה נלווית כרונית (73.1% לעומת 36.1%).

מבין 303 המטופלים שהתקבלו לאשפוז בבית החולים, ל-209 היו תוצאות לא תקינות של תפקודי קרישה. כאשר משווים מדדים שונים של תפקודי קרישה בין שתי הקבוצות בזמן הקבלה לבית החולים, בקבוצת החולים בחומרה קשה היו יותר סמנים לתפקוד קרישה פגוע ביחס לקבוצת החולים בחומרה הקלה (100% לעומת 66.1%).

משתני הקרישה החציוניים בקבוצת החולים בחומרה הקשה היו גבוהים יותר בהשוואה לחולים בחומרה קלה. ההבדלים שנמצאו היו מובהקים סטטיסטית.

לסיכום, בעיה בתפקוד מערכת הקרישה היא ממצא נפוץ בחולי קורונה. במיוחד ניתן למצוא עלייה בפיברינוגן ועלייה ב-D-dimer. מחקר זה מראה כי מידת העלייה קשורה בחומרת המחלה. ככל שהמחלה דועכת, רמות הפיברינוגן וה-aPTT חוזרות לנורמה.

 

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00