מחקר חדש מצא קשר מובהק בין השתתפות בפעילות גופנית בעצימות נמוכה עד בינונית לבין שיעורי דיכאון מופחתים. חוקרים מאוניברסיטת אנגליה רסקין ביצעו סקירה של מחקרים שנערכו ברחבי העולם כדי לבחון את הפוטנציאל של פעילות גופנית כהתערבות בבריאות הנפש.
הסקירה, שפורסמה בכתב העת Neuroscience and Biobehavioural Reviews, מצא כי פעילות גופנית הפחיתה את הסיכון לדיכאון ב-23% ולחרדה ב-26%. נמצא קשר חזק במיוחד בין פעילות גופנית נמוכה ומתונה, שכללה פעילויות כמו גינון, גולף והליכה, לבין סיכון מופחת לדיכאון.
עם זאת, נתון זה לא הוכח עבור פעילות גופנית בעצימות גבוהה. פעילות גופנית נמצאה קשורה באופן מובהק גם להפחתת הסיכון לסבול ממצבים נפשיים חמורים, כולל ירידה בסיכון לפסיכוזה / סכיזופרניה ב-27%.
התוצאות היו עקביות בקרב גברים ונשים כאחד, ועל פני קבוצות גיל שונות וברחבי העולם.
המחבר הראשי לי סמית, פרופסור לבריאות הציבור באוניברסיטת אנגליה רסקין, אמר: "מניעת סיבוכים של בריאות הנפש ביעילות התגלתה כאתגר גדול, ותחום בעל חשיבות עליונה בתחום בריאות הציבור. מצבים אלה יכולים להיות מורכבים ומחייבים גישה רב-תחומית לטיפול, אשר עשויה לכלול התערבויות תרופתיות, פסיכותרפיה ושינויים באורח החיים.
"השפעות אלה של עצימות הפעילות הגופנית על דיכאון מדגישות את הצורך בהנחיות מדויקות לביצוע פעילות גופנית. פעילות גופנית מתונה יכולה לשפר את הבריאות הנפשית באמצעות תגובות ביוכימיות, בעוד שפעילות גופנית בעצימות גבוהה עלולה להחמיר תגובות הקשורות ללחץ אצל אנשים מסוימים. "הכרה בהבדלים בתגובתם של אנשים לפעילות גופנית חיונית לאסטרטגיות יעילות לבריאות הנפש, ומציעה שכל המלצה לביצוע פעילות גופנית צריכה להיות מותאמת לאדם.״
אנשים בדיכאון לא רוצים לעשות פעילות גופנית כך שטבעי שמי שעושה פעילות יהיה פחות בדיכאון