מחקרים

פעילות גופנית מתונה יכולה לשפר את בריאות המוח

מחקר חדש שבוצע על ידי צוות חוקרים גרמני הראה כי לפעילות גופנית מתונה יש השפעה חיובית על המוח

אורח חיים, ספורט. אילוסטרציה

אפילו לפעילות גופנית מתונה יש השפעה חיובית על המוח, כך עולה ממחקר חדש שבוצע על ידי חוקרים מהמרכז הרפואי DZNE שבגרמניה, שבוצע על כ-2,550 משתתפים. על פי ממצאי המחקר, אזורים מסוימים במוח היו גדולים יותר באנשים פעילים גופנית מאשר באנשים פחות פעילים, בפרט אזורים במוח שיש להם צורך גבוה יחסית בחמצן. תוצאות המחקר התפרסמו ב-Neurology, כתב העת הרפואי של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה.

פעילות גופנית שומרת על בריאות הגוף והנפש – אך מעט מאוד ידוע על האופן והמקום המדויק במוח שלנו המושפע מפעילות גופנית. "במחקרים קודמים, הסתכלו על המוח בכללותו", אומר פביאן פוקס, חוקר מוח והמחבר הראשי של המחקר הנוכחי. "המטרה שלנו הייתה להסתכל בצורה מדויקת יותר על המוח ולגלות אילו אזורים במוח מושפעים יותר מפעילות גופנית".

"הצלחנו להראות שלפעילות גופנית יש השפעה ניכרת על מרבית אזורי המוח שנחקרו. באופן כללי, אנו יכולים לומר שככל שהפעילות הגופנית הייתה משמעותית ואינטנסיבית יותר, כך אזורים מסוימים במוח היו גדולים יותר, בין אם מבחינת נפח או עובי קליפת המוח", מסכם פביאן פוקס את תוצאות המחקר. "בפרט, תוצאות אלה נראו במיוחד בהיפוקמפוס, שנחשב למרכז הבקרה של הזיכרון. נפחי מוח גדולים יותר מספקים הגנה טובה יותר מפני ניוון מוחי, לעומת מוחות קטנים יותר". עם זאת, הממדים של אזורי המוח המדוברים אינם גדלים באופן ליניארי עם פעילות גופנית אינטנסיבית יותר. צוות המחקר מצא את העלייה הגדולה ביותר והחדה ביותר בנפחי המוח כאשר השוו בין משתתפי המחקר הלא פעילים גופנית ואלה הפעילים גופנית במידה בינונית, וכן וראו כי הדבר בלט במיוחד אצל אנשים מבוגרים מעל גיל 70.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00