מחקרים

פריצת דרך בחקר סרטן שלפוחית השתן

לאחר 40 שנה של טיפולים בסרטן שלפוחית השתן גרורתי באמצעות כימותרפיה כטיפול ראשוני, מדענים מציגים כעת גישה טיפולית חדשה באמצעות שילוב של טיפולים אימונותרפיים

שלפוחית השתן. אילוסטרציה

באופן מסורתי, כימותרפיה מבוססת ציספלטין הייתה הטיפול הסטנדרטי לחולי סרטן שלפוחית השתן המסוגלים לסבול תרופה זו. עם זאת, התגובות לטיפול היו מוגבלות, והיה נדיר לראות כי תוצאות הטיפול החזיקו לטווח הארוך. במהלך השנים האחרונות, שני ניסויים קליניים בחנו את ההשפעות של שילוב אימונותרפיה עם כימותרפיה או עם תרופה חדשה, ״enfortumab vedotin״, לטיפול בסרטן שלפוחית השתן (וליתר דיוק: קרצינומה של דרכי השתן). שני המחקרים מראים עלייה משמעותית הן בהישרדות הכוללת והן בהישרדות ללא החמרה של המחלה.

לאחר 40 שנה של טיפולים בסרטן שלפוחית השתן גרורתי באמצעות כימותרפיה כטיפול ראשוני, מדענים מציגים כעת גישה טיפולית חדשה באמצעות שילוב של טיפולים אימונותרפיים. התוצאות של לא רק מחקר אחד, אלא שני מחקרים הוצגו בכנס האגודה האירופית לאונקולוגיה רפואית במדריד. התוצאות של מחקרים אלה הולכות לחולל מהפכה בנוף הטיפול בסרטן שלפוחית השתן.

האונקולוג הרפואי מיכאל ואן דר היידן מהמכון ההולנדי לסרטן מסביר: "תוצאות אלה מסמנות אבן דרך במחקר סרטן שלפוחית השתן, ומספקות את העדות הראשונה ליתרון הישרדותי של טיפול משולב המערב מעכבי בקרה חיסונית על פני כימותרפיה. זוהי התפתחות מרגשת בתחום שלנו, שכן ממצאים אלה ישנו באופן יסודי את הטיפול בסרטן מתקדם של שלפוחית השתן. זוהי עדות למאמצים המשותפים של החוקרים, והכי חשוב, לחוסן של כל החולים שהשתתפו במחקר זה".

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00