יציבות

קרסוליים תותבים רובוטיים משפרים תנועה ויציבות

קרסוליים תותבים רובוטיים הנשלטים עם דחפים עצביים מאפשרים לקטועי גפיים לנוע באופן "טבעי" יותר וכך משפרים את יציבותם, כך עולה ממחקר חדש מאוניברסיטת צפון קרוליינה

קרסול תותב. אילוסטרציה

קרסוליים תותבים רובוטיים הנשלטים עם דחפים עצביים מאפשרים לקטועי גפיים לנוע באופן "טבעי" יותר וכך משפרים את יציבותם, כך עולה ממחקר חדש מאוניברסיטת צפון קרוליינה. "עבודה זו התמקדה ב'בקרת יציבה', שהיא מסובכת באופן מפתיע", אומרת הלן הואנג, מחברת המחקר ופרופסור במחלקה המשותפת להנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת צפון קרוליינה.

"בעיקרון, כשאנחנו עומדים במקום, הגוף שלנו כל הזמן עושה התאמות כדי לשמור על יציבות. לדוגמה, אם מישהו נתקל בנו כשאנחנו עומדים בתור, הרגליים שלנו עושות מגוון רחב של תנועות שאנחנו לא בהכרח מודעים אליהן כדי לשמור עלינו מליפול או לאבד יציבות. אנחנו עובדים עם אנשים שעברו קטיעות גפיים תחתונות, והם אומרים לנו שהשגת יציבות כזו עם מכשירים תותבים היא אתגר משמעותי. מחקר זה מדגים כי קרסוליים תותבים רובוטיים הנשלטים באמצעות אותות אלקטרומיוגרפיים טובים במיוחד ומאפשרים למשתמשים להשיג יציבות טבעית זו". אותות אלקטרומיוגרפיים הם האותות החשמליים הנקלטים משריריו של האדם.

המחקר החדש מתבסס על עבודות קודמות, שהוכיחו כי שליטה עצבית בקרסול תותב יכולה לשחזר מגוון יכולות, כולל עמידה על משטחים מאתגרים וכריעה. לצורך מחקר זה, החוקרים עבדו עם חמישה אנשים שעברו קטיעות מתחת לברך על רגל אחת. למשתתפי המחקר הותקן אבטיפוס של קרסול תותב רובוטי המגיב לאותות אלקטרומיוגרפיים הנקלטים על ידי חיישנים ברגל.

"בעיקרון, החיישנים ממוקמים מעל השרירים באתר הקטיעה", אומר אהרון פלמינג, מחבר שותף של המחקר ובוגר דוקטורט טרי באוניברסיטת צפון קרוליינה. "כאשר משתתף במחקר חושב על הזזת הגפה הקטועה, זה שולח אותות חשמליים דרך השריר השיורי בגפה התחתונה. החיישנים קולטים את האותות האלה דרך העור ומתרגמים אותם לפקודות עבור המכשיר התותב".

מקור –

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00