חוקרים באוניברסיטת לדוויג-מקסימיליאן מינכן הראו כי שינה טובה משפרת את פוטנציאל הנדידה של תאי חיסון המכונים ״תאי T״ לכיוון בלוטות הלימפה. שינה מספקת בריאה לנו – עובדה זו ידועה לרוב ומגובה במדע. מחקרים קודמים כבר הראו כי אצל אנשים שישנים לאחר קבלת חיסון, התגובה החיסונית חזקה פי שניים בממוצע מאשר אצל אנשים שלא ישנו בלילה שלאחר החיסון. עם זאת, הסיבות הביולוגיות לכך והתהליכים שקורים ברמת התא נחקרו מעט מאוד עד כה.
צוות בראשות פרופ' לוסיאנה בסדובסקי מהמכון לפסיכולוגיה רפואית הוכיח כעת כי שינה מקדמת את הפוטנציאל של תאי מערכת החיסון – המכונים תאי T – לנדוד לעבר בלוטות הלימפה. החוקרים דיווחו על ממצאיהם בכתב העת Brain, Behavior, and Immunity.
המדענים בחנו שוב ושוב את הריכוזן של תת-קבוצות שונות של תאי T בדמם של גברים ונשים בריאים במהלך שני מפגשים של 24 שעות. באחד משני תנאי הבדיקה, המשתתפים הורשו לישון בלילה במשך שמונה שעות, ואילו בשני הם נרגעו במיטה בלילה אך נשארו ערים. צנתר איפשר איסוף דם מבלי להפריע לשנתו של המשתתף.
ניתוח דגימות הדם גילה הבדלים משמעותיים בין תנאי הבדיקה: "התוצאות שלנו מראות ששינה מקדמת את פוטנציאל הנדידה של תת-אוכלוסיות שונות של תאי T", אמרה בסדובסקי.
כפי שהראו החוקרים, שינה מגבירה את הנדידה המכוונת של תאי T לעבר חלבון איתות, המכונה כימוקין CCL19. מולקולה זו מתווכת את נדידתם של תאי T, בעלי הקולטן המתאים לחלבון איתות ספציפי זה, אל בלוטות הלימפה, שם ההגנה החיסונית של תאי T משתפרת לפי מחולל המחלה שחדר לגוף – למשל, לאחר חיסון.