מחקר של אוניברסיטת אמורי שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מראה כי שריפות מובילות לעלייה במספר הביקורים בחדרי מיון הקשורים לחרדה במערב ארצות הברית, מה שמגביר את הדאגה הנוגעת לשני משברים קשים בתחום בריאות הציבור – בריאות הנפש ושינויי אקלים.
המחקר נעשה במימון המכונים הלאומיים לבריאות, נערך על ידי חוקרים מבית הספר לבריאות הציבור ע"ש אמורי והוא בין המחקרים הגדולים והמקיפים ביותר שנערכו אי פעם על הקשר בין חשיפה לשריפות והפרעות חרדה.
בניתוח נתונים מבוססי לוויין וכמעט 1.9 מיליון ביקורים בחדרי מיון בחמש מדינות (קליפורניה, אריזונה, נבאדה, אורגון ויוטה) בין השנים 2007-2018, החוקרים הראו כי חשיפה לעשן שריפות – חשיפה כאשר זיהום שמקורו בשריפות הוא הזיהום העיקרי באוויר – היו קשורים לעלייה של 6.3% בביקורים בחדרי מיון הקשורים לבריאות הנפש.
בנוסף לנתונים מדהימים אלה, המחקר מראה כמה תוצאות מעניינות:
- נשים, נערות ומבוגרים רגישים יותר להפרעות חרדה חמורות הקשורות לחשיפה לשריפות.
- גברים ונערים חוו גם עלייה בהפרעות חרדה, אך רק כאשר החשיפה לעשן שריפה הייתה גדולה.
- המחקר העלה ראיות שניתן להשתמש בהן לפיתוח אסטרטגיות לניהול סיכונים הקשורים במפגעי אקלים, כולל מודעות אקלימית וניהול סיכונים המותאם לאוכלוסיות פגיעות.
"הדבר המפחיד בשינוי האקלים הוא שאין לו גבול ברור; אתה חושש מאוד מהלא נודע. עכשיו אנחנו יכולים להשתמש בידע שצברנו כדי לומר לאנשים שאין צורך להיכנס לפאניקה. כאשר אתם מקבלים התראות על עשן בשדה קוצים, סגרו את החלונות, הגבילו את הפעילויות בחוץ ואל תיכנסו לפאניקה. סוגים אלה של אמצעי מניעה יכולים להועיל לכלל האוכלוסייה", אומר מחבר המחקר יאנג ליו, יו"ר ופרופסור במחלקה לבריאות הסביבה של גנגרוסה ברולינס.