במהלך העשורים האחרונים, ברזיל הפכה ליצרנית פולי הסויה המובילה בעולם, כמו גם לצרכנית מובילה של חומרי הדברה. למרות החששות לגבי השלכות אפשריות על בריאות הציבור, מעט ידוע על ההשפעות של חשיפה לחומרי הדברה באוכלוסייה הכללית. מחקר חדש מאוניברסיטת אילינוי אורבנה-שמפיין בשיתוף עם אוניברסיטת דנוור ואוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון בוחן כיצד גידול מסחרי של סויה ושימוש מוגבר בחומרי הדברה בברזיל קשורים לתמותה מוגברת מסרטן בילדות.
"אזור האמזונס הברזילאי עובר מעבר מייצור בקר לגידול מסחרי של סויה, תוך שימוש בכמויות גדולות של חומרי הדברה וקוטלי עשבים. התרחבות שדות הגידול של פולי הסויה התרחשה מהר מאוד, ונראה כי מאמצי החינוך וההכשרה למדבירים לא תאמו את הגידול המאסיבי בשימוש בחומרי ההדברה. כאשר לא משתמשים בהם כראוי, יש לכך השלכות בריאותיות", אמרה מרין סקידמור, עוזרת פרופסור במחלקה לכלכלת חקלאות וצרכנות, וחלק מהמכללה למדעי החקלאות, הצרכן והסביבה באוניברסיטת קליפורניה. סקידמור היא המחברת הראשית של המאמר, שפורסם בכתב העת Proceedings of the National Academy of Sciences.
"בזמן שהמעבר הזה התרחש, היו מקרים מתועדים של הרעלות מחומרי הדברה של עובדים חקלאיים, ועדויות לכימיקלים בדגימות הדם והשתן של עובדים לא חקלאיים בקהילות הסמוכות", אמרה סקידמור. "זה מצביע על כך שההדברות הללו התרחשו בדרך מסוכנת שהשאירה אנשים חשופים".
החוקרים בדקו את ההשלכות של חשיפה לחומרי הדברה על בריאות הציבור, תוך התמקדות בילדים כאוכלוסייה הפגיעה ביותר. הם בחנו באופן ספציפי מקרי מוות מלוקמיה לימפובלסטית חריפה (ALL), סרטן הדם הנפוץ ביותר בילדות.
"התוצאות שלנו מראות קשר משמעותי בין גידול הסויה המסחרי בברזיל לבין מקרי מוות בילדות בכל האזור", אמרה סקידמור. "התוצאות מצביעות על כך שכמחצית ממקרי המוות מלוקמיה של ילדים על פני עשר שנים עשויים להיות קשורים להתרחבות הפעילות החקלאית ולחשיפה לחומרי הדברה".