אנשים רבים צורכים מזונות מועשרים בסיבים כדי לרדת במשקל ולמנוע מחלות כרוניות כמו סוכרת וסרטן. עם זאת, אצל אנשים מסוימים – צריכת סיבים עשויה להגביר את הסיכון לסרטן הכבד, כך מצא מחקר חדש מאוניברסיטת טולדו. התגלית, שתוארה במאמר שפורסם בכתב העת Gastroenterology, מתבססת על תחום מחקרי ההולך וגדל של אוניברסיטת טולדו, שלפיו המעיים שלנו ממלאים תפקיד כלשהו במחלה.
"חקרנו במשך זמן רב את הרעיון שכל המחלות מתחילות מהמעיים", אמרה ד"ר מטאם ויג'אי-קומאר, פרופסורית במחלקה לפיזיולוגיה ופרמקולוגיה במכללה לרפואה ומדעי החיים והמחברת הבכירה של המאמר. "המחקר הזה הוא התקדמות משמעותית של הרעיון הזה. בנוסף, הוא מספק רמזים שעשויים לעזור לזהות אנשים בסיכון גבוה יותר לסרטן הכבד ולאפשר לנו להוריד את הסיכון הזה באמצעות שינויים תזונתיים פשוטים".
לפני ארבע שנים, הצוות של ויג'אי-קומאר פרסם מאמר גדול בכתב העת Cell שמצא כי אחוז גבוה של עכברים עם פגמים במערכת החיסון פיתחו סרטן כבד לאחר שהוזנו בתזונה מועשרת באינולין – סיב תזונתי על בסיס צמחי, הזמין בבתי מרקחת כפרוביוטיקה המקדמת בריאות. מעבר לכך, זהו מרכיב נפוץ במזון מעובד. בעוד שאינולין מקדם את הבריאות המטבולית אצל רוב מי שצורך אותו, ויג'אי-קומאר ועמיתיה גילו כי בערך אחד מכל 10 עכברי מעבדה סטנדרטיים, בריאים לכאורה, פיתח סרטן כבד עקב דיאטה המכילה אינולין.
"זה היה מפתיע מאוד, בהתחשב בעובדה שסרטן הכבד נצפה לעתים רחוקות בעכברים", אמרה ויג'אי-קומאר. "הממצאים העלו שאלות לגבי הסיכונים הפוטנציאליים של סיבים תזונתיים מסוימים, ורק עכשיו אנו מבינים מדוע העכברים פיתחו סרטן כה אגרסיבי".
סיבים תזונתיים
דיאטה עשירה בסיבים עלולה להגביר את הסיכון לסרטן הכבד
צריכת סיבים עשויה להגביר את הסיכון לסרטן הכבד לאנשים מסוימים, כך מצא מחקר חדש מאוניברסיטת טולדו
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו

