מחקר של אוניברסיטת מונאש שחקר את ציר ה"מעי-עור" המתהווה, מצא כי תהליך תסיסה חיידקית של סיבים תזונתיים במעיים יכול להגן מפני מחלות עור אלרגיות. המחקר עשוי להוביל לטיפולים חדשים למניעה או טיפול באלרגיות.
פרופסור בן מרסלנד מהמחלקה לאימונולוגיה של בית הספר הקליני המרכזי, יחד עם עמיתים שוויצרים מבית החולים האוניברסיטאי של לוזאן (CHUV), הראו כי התסיסה של הסיבים במעיים על ידי חיידקים והייצור שלאחר מכן של חומצות שומן קצרות שרשרת מגן מפני אטופיק דרמטיטיס בעכברים. המחקר פורסם בכתב העת Mucosal Immunology.
אמנם ידוע היטב שאוכלוסיית החיידקים במעיים מעצבת את המערכת החיסונית, אבל ההשפעה שיש לה על העור נחקרה פחות. "אנשים משערים שתזונה יכולה להשפיע על בריאות העור, אבל אין הרבה מדע מאחורי זה."
החוקרים האכילו עכברים בתזונה עשירה בסיבים תסיסה או נתנו להם חומצות שומן קצרות שרשרת מטוהרות. "טיפול זה הגן בצורה משמעותית מפני דלקת עור אלרגית", אמר פרופסור מרסלנד.
חיזוק של מחסום העור הטבעי
"התוצאה של זה הייתה שהמחסום העורי היה מחוזק נגד אלרגנים – השתמשנו באלרגנים של קרדית אבק הבית – שבדרך כלל חודרים את מחסום העור, מפעילים את המערכת החיסונית ומתחילים תגובה אלרגית בעכברים הללו", אמר. "מסתבר שפעילות מערכת החיסון הייתה משנית לתפקוד מחסום העור הזה".
שיפור פעיל של מחסום העור עשוי להיות בעל השפעות מגנות מפני חשיפות סביבתיות הגורמות לאלרגיות ואולי אפילו מחלות עור אחרות שבבסיסן מחסום עור פגום או חלש.
אבל בדגנים יש גלוטן שהוא אחד האלרגנים הכי חזרים בתבל