תזונה

שחור זה החיים: קפה בלי תוספות עשוי להאריך את שלך

מחקר חדש מצא ששתיית קפה קשורה לירידה כוללת בסיכויי התמותה, במיוחד מסיבות קרדיווסקולריות

קפה שחור. אילוסטרציה

מחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת האינטרנטי Journal of Nutrition, רצו החוקרים לבחון את הקשר בין שתיית קפה לבין הסיכון למות ממגוון סיבות. לצורך כך הם ביצעו מחקר בו ניתחו נתונים שנאספו מסקר הבריאות והתזונה הלאומי (NHANES) במשך 20 שנה.

במחקר השתתפו 46,000 מבוגרים מעל גיל 20 שדיווחו על תזונתם וצריכת הקפה שלהם. החוקרים בדקו במרוצת השנים את סיבות התמותה של המשתתפים, וביניהן כללו סרטן, מחלות לב ומחלות כלי דם. בתום הניסוי החוקרים גילו כי צריכה של כוס או שתי כוסות קפה ביום קשורה לסיכון נמוך יותר למוות מכל סיבה שהיא, ולמוות ממחלות לב וכלי דם בפרט.

קפה שחור וקפה עם רמות נמוכות של סוכר או שומן רווי נקשרו לסיכון נמוך ב-14% לתמותה מכל סיבה שהיא. "קפה הוא בין המשקאות הנצרכים ביותר בעולם, וכמעט מחצית מהמבוגרים בארצות הברית שותים לפחות כוס קפה אחת ביום, חשוב לנו לדעת מה המשמעות של זה על הבריאות", אמר פרופסור פאנג פאנג ג'אנג שהוביל את המחקר. "היתרונות הבריאותיים של קפה עשויים להיות מיוחסים לתרכובות הביו-אקטיביות שלו. עם זאת, תוצאותינו מצביעות על כך שתוספת סוכר או שומן רווי לקפה עשויה להפחית את יתרונות שלו."

"מחקרים מעטים בחנו בעבר כיצד סוכר או שומן רווי המוספים לקפה יכולים להשפיע על הקשר בין צריכת הקפה לבין הסיכון לתמותה. המחקר שלנו הוא בין הראשונים שבדקו כמה ממתיק ושומן רווי מוסיפים", אמר בינגג'י ג'ואו ממובילי המחקר. "התוצאות שלנו תואמות את ההנחיות התזונתיות בארצות הברית הממליצות להגביל את כמות הסוכר שמוסף לקפה או את השומן הרווי."

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
  1. כתבות שטחיות ..
    לא אומרות הרבה…
    בשביל מסגרת כזו אני בטוח שיכולת להוסיף יותר הסברים

0:00
0:00