החוקרים ניסו לבחון אפשרות של פיתוח תרכיבים פעילים שעשויים מתוספי תזונה זמינים ובטוחים לצריכה ואשר יסייעו להורדת העומס הנגיפי בגופו של האדם שנדבק בנגיף ולצמצם הדבקות. במסגרת הפיתוח הבינו החוקרים שריכוז האבץ התוך-תאי המושג על ידי צריכה של אבץ בלבד הינו נמוך יחסית, ועל מנת להגבירו ניתן למצוא במגוון פירות וירקות. לתרכיב של האבץ והפלבנואידים הוסיפו החוקרים נחושת, על מנת למנוע חוסר איזון יוני במהלך הטיפול וכדי לשפר את היעילות.

הניסויים נעשו עד כה במעבדה בלבד, מחוץ לגוף החי, אולם החוקרים אופטימיים באשר ליישומיות המחקר ומקווים להתחיל בקרוב ניסוי קליני בבני אדם, בדרך ליצירת טיפול נגיש וזמין לכלל האוכלוסיה. לאור העובדה שמדובר במרכיבים שהם תוספי תזונה מאושרים ולאור התחלואה העולמית הקשה, הוחלט להציע את המוצר, המיועד למניעת תחלואה, ולצאת איתו לשוק עוד לפני שיתקבלו תוצאות מניסויים קליניים.

חברת המסחור רמות של אוניברסיטת תל אביב כבר נמצאת במשא ומתן מתקדם עם חברה אמריקאית להענקת רישיון לשיווק והפצת המוצר.