המונח "פלבנואידים" מתייחס לקבוצת תרכובות המסונתזות על ידי צמחים, ואשר מצויות בפירות וירקות. בין היתר אפשר למצוא אותם בתה, אוכמניות, תותים, תפוזים, תפוחים, ענבים ואפילו ביין אדום ובשוקולד מריר. לרוב, הפלבנואידים מעניקים למזון את צבעו, והם בעלי פעילות אנטי-בקטריאלית.
המחקר, שפורסם ב-Nature Food, עקב אחר למעלה מ-120,000 משתתפים שהזדקנו בין גיל 40 ל-70 במשך למעלה מעשור. זהו המחקר הראשון מסוגו המצביע על כך שיש יתרון בצריכת מגוון רחב של פלבנואידים מעבר לצריכת כמות גבוהה בלבד.
"אנחנו יודעים כבר זמן מה שצריכה גבוהה של פלבנואידים הנמצאים באופן טבעי במזונות ומשקאות רבים, יכולה להפחית את הסיכון לפתח מחלות לב, סוכרת מסוג 2 ומחלות נוירולוגיות כמו פרקינסון", אמר פרופסור איידין קאסידי, שהוביל את המחקר. "אנחנו יודעים גם מנתוני מעבדה וממחקרים קליניים שפלבנואידים שונים פועלים בדרכים שונות, חלקם משפרים את לחץ הדם, אחרים עוזרים עם רמות הכולסטרול ומפחיתים דלקות. מחקר זה משמעותי מכיוון שהתוצאות מצביעות על כך שצריכת כמות גבוהה ומגוון רחב שלהם עשויה לתרום באופן משמעותי לבריאות האדם."
במחקרם, מצאו החוקרים כי צריכה של כ-500 מ"ג פלבנואידים ביום קשורה בסיכון נמוך לתמותה, למחלות לב, סוכרת מסוג 2 או מחלות של דרכי הנשימה. בנוסף, הם מצאו שצריכת מגוון רחב של פלבנואידים מסוגים שונים, מובילה לסיכון נמוך אפילו יותר עבור מחלות אלו.
החוקרים מאמינים כי תוצאות המחקר מספקות מסר חשוב לבריאות הציבור, ומצביעות על כך ששינויים תזונתיים פשוטים, כמו שתיית תה ואכילת פירות יער ותפוחים למשל, יכולים לשפר באופן משמעותי את הבריאות בטווח הארוך.