מעבר לסביבה חדשה, כפי שעושים סטודנטים רבים בקולג', יכול להגביר את תחושת הבדידות, ותחושות הבדידות בקרב סטודנטים בקולג' עלו באופן דרמטי בעשור האחרון על פי הערכת המכללה העולמית לבריאות. בנוסף, סקר שנערך בשנת 2021 דיווח כי 44% מהסטודנטים בקולג' בארה"ב תיארו כי נמצאים בעודף משקל. למרות שבדידות נקשרה בעבר לעודף משקל ולחוסר פעילות גופנית, אין מספיק מחקרים על התנהגות הקשורה בתזונה בקרב סטודנטים בקולג', והתפקיד שהיא יכולה למלא בהשמנת יתר באוכלוסיה זו.
על פי נתונים ממחקר של אוניברסיטת ג׳ורג׳ מייסון: ״בריאות מתחילה כאן״, אלום לי ג'יאנג, תזונאי מומחה, מצא כי בדידות קשורה לשינויים באיכות התזונה ולחוסר פעילות גופנית. המחקר נעשה כחלק מעבודת המאסטר של ג'יאנג, וראש המחלקה ללימודי תזונה ומזון של אוניברסיטת ג׳ורג׳ מייסון, לורנס ג'יי צ'סקין, פרופסור חבר ליליאן דה יונגה, חברת הסגל לשעבר קארה פרנקנפלד ועמיתת הפוסט-דוקטורט לשעבר זיאול ה. ראנה תרמו גם הם לפרויקט.
"המחקר שלנו תומך בצורך פוטנציאלי במחקר נוסף להבנת דפוסי אכילה לא בריאים ופעילות גופנית שמושפעים מבדידות, רגש שמשפיע על סטודנטים רבים", אומר ג'יאנג.
התנהגות יושבנית (בה רוב היום האדם נמצא במצב של ישיבה) וחוסר פעילות גופנית היו שכיחים יותר בקרב תלמידים שדיווחו על תחושות חזקות של בדידות, מאשר אצל תלמידים שדיווחו על כך שאינם מרגישים בודדים. תלמידים שדיווחו על בדידות רבה יותר היו בעלי תזונה משמינה יותר מאשר תלמידים שדיווחו כי אינם מרגישים בודדים.