תעשיית הבשר העולמית גדלה במהירות בעשורים האחרונים, וצריכת הבשר הממוצעת גבוהה מהמומלץ לפי ארגוני בריאות שונים. מחקרים קודמים הצביעו על כך שצריכה גבוהה יותר של בשר מעובד ובשר אדום לא מעובד קשורה לסיכון גבוה לחלות בסוכרת מסוג 2, אך התוצאות לא היו חד משמעיות. עוף נחשב לרוב לחלופה טובה לבשר, אך לא נעשו מחקרים שבדקו את הקשר בין צריכת עוף לסוכרת מסוג 2.
במחקר החדש שפורסם בכתב העת Lancet Diabetes and Endocrinology, בחנו החוקרים את הקשרים הללו. הם אספו נתונים על כ-2 מיליון אנשים מ-20 מדינות שונות. החוקרים מצאו שצריכה של 50 גרם של בשר מעובד ביום מעלה את הסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2 ב-15% בעשר השנים העוקבות. צריכה של 100 גרם בשר אדום ביום נמצאה כקשורה לסיכון גבוה ב-10% לחלות בסוכרת מסוג 2. צריכה של עוף לעומת זאת לא נמצאה כמעלה באופן משמעותי את הסיכון לחלות בסוכרת.
פרופסור ניטה פורוהי מאוניברסיטת קיימברידג', החוקרת הראשית במחקר אמרה: "המחקר שלנו מספק עדויות מקיפות לקשר שבין אכילת בשר מעובד ובשר אדום לבין סיכון גבוה לחלות בעתיד בסוכרת מסוג 2. המחקר תומך בהמלצות להגבלה של צריכת הבשר האדום והבשר המעובד בכדי להוריד את הסיכוי לחלות בסוכרת".
אנשים רבים בעולם נמצאים בסיכון מוגבר לחלות בסוכרת מסוג 2 עקב גורמים סביבתיים שונים. עבור אותם אנשים, ייתכן כי לתוצאות המחקר משמעות רבה, וייתכן כי יוכלו להפחית את הסיכוי לחלות במידה שישנו את תזונתם ויפחיתו בצריכת הבשר האדום והבשר המעובד.