תזונה

הערכים התזונתיים של תחליפי בשר

הזמינות של מזונות המבוססים על חלבונים צמחיים כתחליף לבשר עלתה באופן דרמטי ככל שיותר ויותר אנשים בוחרים בתזונה מבוססת צמחים. יחד עם זאת, ישנן בעיות רבות הנוגעות לערכים התזונתיים של מוצרים אלה

בשר צמחי. אילוסטרציה

לתזונה המורכבת ברובה ממזונות צמחיים כגון ירקות שורש, קטניות, פירות וירקות בדרך כלל יש השפעה אקלימית חיובית יותר והיא קשורה גם ביתרונות בריאותיים, כגון סיכון מופחת לסוכרת ומחלות לב וכלי דם, כפי שהוכח במספר מחקרים גדולים. עם זאת, מעט מחקרים נעשו על האופן בו בריאותם של אנשים מושפעת מאכילת מוצרים המבוססים על מה שמכונה חלבונים צמחיים.

במחקר החדש של אוניברסיטת צ׳אלמרס, צוות מחקר במחלקה למדעי המזון והתזונה ניתח 44 תחליפי בשר שונים שנמכרו בשוודיה. המוצרים מיוצרים בעיקר מחלבון סויה ואפונה, אך כוללים גם את מוצר הסויה המותסס ״טמפה״ ומיקופרוטאינים – כלומר חלבונים שמופקים מפטריות.

"בין המוצרים האלה, ראינו שונות רחבה בתכולה התזונתית של מוצרים אלה ועד כמה הם ברי קיימא מבחינה בריאותית. באופן כללי, הספיגה המשוערת של ברזל ואבץ מהמוצרים הייתה נמוכה ביותר. הסיבה לכך היא שתחליפי הבשר האלה הכילו רמות גבוהות של ״פיטטים״ – אנטי-נוטריאנטים שמעכבים את ספיגת המינרלים בגוף", אומרת ססיליה מאייר לאבה, המחברת הראשית של המחקר, שהגנה לאחרונה על התזה שלה על המגבלות התזונתיות של מעבר מחלבון מן החי לחלבון צמחי.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00