מחקרים

הקשר המפתיע בין תת-תזונה לעלייה בעמידות לאנטיביוטיקה

חוקרים מאוניברסיטת קולומביה הבריטית חשפו קשרים מדהימים בין מחסור במיקרונוטריאנטים לבין הרכב אוכלוסיית החיידקים של המעי בתחילת החיים

אנטיביוטיקה. אילוסטרציה

חוקרים מאוניברסיטת קולומביה הבריטית חשפו קשרים בין מחסור במיקרונוטריאנטים לבין הרכב אוכלוסיית החיידקים של המעי בתחילת החיים, שיכולים לעזור להסביר מדוע יש עליה בעמידות לאנטיביוטיקה ברחבי העולם. הצוות חקר כיצד חוסרים במיקרונוטריאנטים חיוניים כמו ויטמין A,יB12, חומצה פולית, ברזל ואבץ השפיעו על אוכלוסיית החיידקים, הנגיפים, הפטריות ומיקרובים אחרים שחיים במערכת העיכול.

הם גילו כי חוסרים אלה הובילו לשינויים משמעותיים במיקרוביום המעי של עכברים – בעיקר התרחבות מדאיגה של חיידקים ופטריות הידועים כבעלי הפוטנציאל לגרום לנזק בהמשך החיים. חשוב לציין כי עכברים עם מחסור במיקרונוטריאנטים הראו כמות גדולה יותר של גנים חיידקים שנקשרו לעמידות לאנטיביוטיקה.

"מחסור במיקרונוטריאנטים היה גורם שהתעלמו ממנו בשיח על עמידות גלובלית לאנטיביוטיקה", אמרה ד"ר פאולה ליטלג'ון, עמיתת מחקר פוסט-דוקטורנטית במחלקה לגנטיקה רפואית ובמחלקת ילדים של אוניברסיטת קולומביה הבריטית, ובמכון המחקר של בית החולים לילדים באוניברסיטה. "זוהי תגלית משמעותית, שכן היא מצביעה על כך שחוסרים תזונתיים יכולים להפוך את סביבת המעי לסביבה המעודדת עמידויות לאנטיביוטיקה, שהיא דאגה בריאותית עולמית מרכזית".

חיידקים מחזיקים באופן טבעי בגנים אלה כמנגנון הגנה. תחת נסיבות מסוימות, כגון אנטיביוטיקה או סטרס תזונתי, החיידקים משפרים את המנגנונים האלה. זה מהווה איום שעלול להפוך אנטיביוטיקות חזקות רבות ללא יעילות ולהוביל לעתיד שבו זיהומים נפוצים עלולים להפוך לקטלניים, ללא טיפול יעיל.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00