בין אם אתם חובבי יין ששותים לעתים קרובות ובין אם לעתים רחוקות, בטח חוויתם כאבי ראש לאחר שתיית יין. אך האם ידעת שתוסף נפוץ בתעשיית היין והמזון הינו גופרית, הקשור להשפעות רפואיות שליליות כמו כאבי ראש? מחקר ביקש לבדוק את הקשר האפשרי בין ריכוז גופרית ביין לבין היארעות כאבי ראש.
המחקר כלל 80 מתנדבים, בגילאי 18-25. הנבדקים חולקו לקבוצות משנה (עם או בלי כאבי ראש קודמים הקשורים ליין) ועברו שתי בדיקות שתיית יין. בדיקה אחת כללה יין עם ריכוז גופרית מינימלי, והשנייה יין עם ריכוז מקסימלי (בהתאם למשקל). לאחר הבדיקה מילאו הנבדקים שאלון בנוגע לחוויית כאב ראש, אפיון תכונות כאבי הראש, וכן הימצאות תסמינים אחרים.
החוקרים מצאו כי נבדקים להם יש היסטוריה של כאבי ראש הקשורים בצריכת יין, הראו סיכון גבוה יותר לפיתוח כאבי ראש לאחר צריכת יין עם ריכוז גופרית גבוה. בנוסף, לנבדקים שסבלו מהיסטוריה של כאבי ראש הקשורים בצריכת יין באופן קבוע, היה סיכון גבוה פי 6,232 לסבול מכאבי ראש בהשוואה לאלה עם היסטוריה ספורדית של כאבי ראש הקשורים בצריכת יין.
לסיכום, במחקר זה נמצא כי אצל אנשים הרגישים לכאבי ראש בהקשר של צריכת יין, יש קשר בין ריכוז הגופרת ביין לבין הסיכון להתפתחות כאבי ראש.

