בשנים האחרונות מובילה ממשלת בריטניה תכנית שמטרתה לשפר את שירותי בריאות הנפש ברחבי המדינה. לשם מטרה זו פועלים ברחבי המדינה שבעה אתרים שונים שמעודדים אנשים הסובלים מדיכאון או מחרדה להשתתף בפעילויות בטבע. נכון להיום, מרכזים אלו נמצאים בשלבי בדיקה ומחקר, אך התקווה היא שישמשו בעתיד כחלק מהמדיניות הלאומית לטיפול בבריאות הנפש.
לצורך בחינת המרכזים גויסו למעלה מ-220 משתתפים שעברו הערכה נפשית לפני ואחרי ההשתתפות בפעילויות בטבע. בין היתר פעילויות אלו כללו עיסוק בחקלאות, פעילות גופנית ואומנות.
מרבית המשתתפים במחקר דיווחו על שיפור ברווחה הנפשית שלהם. מעניין במיוחד היה לראות שנבדקים אשר השתתפו במחקר למשך זמן ארוך יותר – הראו שיפור משמעותי יותר. כמו כן, החוקרים גילו כי עיסוק בחקלאות היה יעיל יותר לטיפול בדיכאון מאשר עיסוק באומנות או פעילות גופנית.
פרופסור פיטר קובנטרי, מהמחלקה למדעי הבריאות של אוניברסיטת יורק אמר: "אנחנו יודעים מזה זמן מה שלטבע יש השפעה חיובית על הבריאות והרווחה, אבל בשנים האחרונות צמח בסיס ראיות חזק יותר שמוכיח שזה נכון לבריאות הנפש בפרט".
תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת Health & Social Care in the Community והוא נגיש לציבור הרחב. כעת, קוראים החוקרים להשקיע יותר בפעילויות קהילתיות שנעשות בטבע בכדי לשמור על בריאות האוכלוסייה ולשמר את החוסן הנפשי של האנשים המרכיבים אותה.
חנה ארמיט, פסיכולוגית קלינית שהשתתפה במחקר מוסיפה: "למחקר שנערך באזורנו יש פוטנציאל לשפר את השירות הרפואי תוך שיתוף עם ספקים מקומיים. חשוב להכיר את הפוטנציאל של הטבע כדי להבטיח שרופאים ומטופלים כאחד יוכלו לרתום את היתרונות שלו לטיפול."

