תזונה "בריאה" עשירה במזונות שאינם מעובדים, פירות וירקות טריים, דגנים מלאים, אגוזים, זרעים, חלבונים רזים ודגים, קשורה בדרך כלל לסיכון נמוך יותר לדיכאון, בעוד שתזונה "לא בריאה", הנשלטת על ידי מזונות מעובדים במיוחד, פחמימות מזוקקות, שומנים רוויים, בשר מעובד וממתקים, קשורה בדרך כלל לסיכון מוגבר, מסבירים החוקרים.
עם זאת, אנשים רבים מנסים לדבוק בדיאטות בכוללות הגבלה קלורית בכדי לרדת במשקל. עד כה, לא נעשו מחקרים שהוכיחו האם דיאטה זו תורמת להופעת תסמיני דיכאון. בכדי לחקור זאת, אספו החוקרים 28,500 משתתפים שלקחו חלק בסקר הלאומי לבריאות ותזונה של ארצות הברית (NHANES). בנוסף לסקר הבריאות, מילאו המשתתפים שאלונים באמצעותם ניתן היה להעריך את רמת הדיכאון שלהם.
בתום המחקר שתוצאותיו פורסמו בכתב העת BMJ Nutrition Prevention & Health, מצאו המדענים כי משתתפים שלקחו חלק בדיאטה המגבילה את הצריכה הקלורית שלהם נטו יותר לסבול מתסמיני דיכאון ביחס לשאר המשתתפים. תסמיני הדיכאון היו ניכרים במיוחד בקרב המשתתפים שסבלו גם מעודף משקל.
החוקרים מציינים כי דרושים מחקרים נוספים על מנת לקבוע קשר סיבתי בין סוג הדיאטה לבין מצבו הנפשי של האדם. תוצאות המחקר הנוכחי סותרות את תוצאותיהם של חלק ממחקרי העבר שהראו כי דיאטות דלות קלוריות משפרות תסמיני דיכאון. החוקרים מסבירים: "פער זה עשוי לנבוע מכך שבמחקרים הקודמים המשתתפים דבקו בתזונה שתוכננה בקפידה והבטיחו צריכת מזון מאוזנת. לעומת זאת, דיאטות עם הגבלה קלוריות והשמנת יתר בחיים האמיתיים גורמות לעיתים קרובות לחסרים תזונתיים, וגורמים ללחץ פיזיולוגי, אשר יכול להחריף תסמינים של דיכאון".

