אם אתם מגלים שאכילת מאכלים מסוימים גורמת לכם לסיוטי לילה, אתם לא לבד – וייתכן שסיבה פיזיולוגית עומדת מאחורי החלומות הרעים שלכם. קבוצת מדענים מצאה לאחרונה שצריכה של מוצרי חלב בשעות הערב קשורה לסיכוי גבוה יותר לסבול מסיוטים בעת השינה.
לצורך המחקר גייסו המדענים למעלה מ-1,000 סטודנטים אשר מילאו שאלון שהעריך את איכות השינה ואת הרגלי האכילה שלהם. החוקרים מצאו קשר מובהק בין סיוטים ואי סבילות ללקטוז. "חומרת הסיוטים קשורה באופן חזק לאי סבילות ללקטוז ולאלרגיות למזון", אמר ד"ר טורה נילסן מאוניברסיטת מונטריאול שהוביל את המחקר. "ממצאים חדשים אלה מרמזים ששינוי בהרגלי האכילה באנשים עם רגישויות למזונות מסוימים יכול להקל על סיוטים".
בתוצאות המחקר שמוצגות במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Psychology, מספרים החוקרים על הממצאים יוצאי הדופן. כאשר הם השוו את הדיווחים על אי סבילות למזון לדיווחים על חלומות רעים והפרעות בשינה, הם מצאו שאי סבילות ללקטוז הייתה קשורה לתסמינים במערכת העיכול, סיוטים ואיכות שינה נמוכה. ייתכן שאכילת מוצרי חלב גורמת להפרעות במערכת העיכול, ואי הנוחות הנובעת מכך משפיעה על החלומות ועל איכות השינה.
החוקרים מציינים כי יש להמשיך ולהרחיב את המחקר כדי להבין לעומק את הקשר הזה. "אנחנו צריכים לחקור יותר אנשים בגילאים שונים, מתחומי חיים שונים, ועם הרגלי תזונה שונים כדי לקבוע אם התוצאות שלנו באמת ניתנות להכללה לאוכלוסייה הרחבה יותר", אמר נילסן. בשלב הבא מתכננים החוקרים לבצע ניסוי בו רק מחצית מהמשתתפים יאכלו גבינה לפני השינה, כך שניתן יהיה לבודד את השפעת מוצרי החלב על איכות השינה.