מחקרים

מה מעלה את הסיכון להופעת חיידקי E. Coli עמידים?

האכלת כלבים בבשר נא (לא מבושל) מגבירה את הסיכון שלהם להפריש גרסה עמידה לאנטיביוטיקה של החיידק E. coli

אי.קולי, חיידק. אילוסטרציה

החיידק E. coli, אשר יכול לגרום להרעלת מזון, הוא גם הגורם השכיח ביותר בבריטניה כגורם לזיהומים בדרכי השתן וזיהומים בזרם הדם – שיכולים להיות מסכני חיים. האנטיביוטיקה ציפרופלוקסצין שייכת לקבוצה של אנטיביוטיקות בשם ״פלואורוקווינולונים״, אשר משמשות לטיפול במגוון של זיהומים חיידקיים בבני אדם ובבעלי חיים, בין היתר בזיהומים של החיידק E. coli. ארגון הבריאות העולמי מדרג את האנטיביוטיקות הללו בין האנטיביוטיקות בעלות החשיבות הגבוהה ביותר.

המחקר, שפורסם בכתב העת One Health, חיפש חיידקי E. coli עמידים לציפרופלוקסצין הנישאים במעיים של 600 כלבי מחמד בריאים. צוות המחקר ביקש מבעלי הכלבים להשלים סקר שסיפק פרטים על הכלב שלהם, תזונת הכלב, הסביבה בה הכלב טייל והאם הכלב טופל באנטיביוטיקה.

נתוני המיקרוביולוגיה יחד עם נתוני הסקר אפשרו ניתוח סטטיסטי, שהראה כי האכלת כלבים בבשר לא מבושל הייתה גורם הסיכון המשמעותי היחיד הקשור להפרשת חיידקים עמידים אלה בצואת הכלב. עבודה זו תומכת במחקרים אחרים שפורסמו המדגימים קשר בין כלבים הניזונים מבשר נא לבין הפרשת E. coli עמיד לאנטיביוטיקה.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00