אפילפסיה היא הפרעה נוירולוגית המאופיינת בפרכוסים בשל פעילות חריגה ועודפת של תאי עצב בקליפת המוח. התקפים אפילפטיים מתרחשים לפרקים, נוטים לחזור על עצמם ללא סיבה ברורה ואורכם נע מהתקפים קצרים ועד ארוכים ונמרצים. מצב רפואי זה הביא לשימוש בתרופות אנטי אפילפטיות. מחקר חדש ביקש לבדוק האם השימוש בתרופות אנטי אפילפטיות שכיחות מעלות את הסיכון לסרטן עור, ולכן נבדק הקשר בין התרופות לבין קרצינומת תאי הבסיס, קרצינומת תאי קשקש ומלנומה ממאירה.
החוקרים ערכו מחקר מקרה ביקורת בו השתתפו חולי סרטן עור בדנמרק בין השנים 2004 ל-2015 וכן משתתפי קבוצת ביקורת ללא המחלה ביחס של 1:10. החוקרים העריכו את יחס הסיכויים לסרטן עור בהשוואה בין משתתפים שעשו שימוש ממושך בתרופות אנטי אפילפטיות לבין משתתפים שלא עשו שימוש בתרופות הללו.
תוצאות המחקר הראו כי מרבית התרופות אנטי אפילפטיות לא היו קשורות לסרטן עור.
קרצינומה של תאי קשקש נמצאה כקשורה לשימוש בקרבמזפין ולשימוש בלמוטריג׳ין כאשר ביחס לקרבמזפין התופעה היתה תלויית מינון. החוקרים העריכו כי הסיכון הכולל היה נמוך.
המחקר היה מוגבל בשל כך שלא היה מידע לגבי גורמי סיכון משמעותיים לסרטן עור, כמו חשיפה לשמש.
מסקנת החוקרים היתה שמרבית התרופות האנטי אפילפטיות לא היו קשורות לסרטן עור; אך קרבמזפין ולמוטריג׳ין היו קשורות לקרצינומת תאי קשקש. החוקרים טענו כי ממצאי המחקר צריכים להיות משוכפלים במחקר נוסף וכן יש צורך להמשיך לאפיין אותם. לפי החוקרים, אין לממצאים בשלב זה השלכות קליניות ישירות.

