מחקר מאוניברסיטת מישיגן שפורסם בכתב העת Inflammatory Bowel Disease, עשוי לספק הסבר לתופעה בה כשליש מהחולים עם מחלת קרוהן ממשיכים לחוות תסמינים, גם כאשר מחלתם אינה מתבטאת בהתלקחות דלקתית.
קרוהן היא מחלת מעי דלקתית שכיחה מאוד. היא מאופיינת בהתקפים דלקתיים הגורמים לכאבי בטן, שלשולים, בחילות והקאות. חולה קרוהן "שקט" מוגדר כחולה שאינו סובל מהתקף דלקתי. רוב החולים השקטים לא יחוו סימפטומים. עם זאת, ישנם חולי קרוהן עם מחלה שקטה אשר סובלים מתסמינים מתמשכים.
מחקר קודם הראה שבחולי קרוהן עם תסמינים ממושכים יש עליה בכמות החיידקים מייצרי הגופרית במעי של החולים. פרופסור אלן לי שהוביל את המחקר החדש מציין כי: "אנו יודעים שהחיידקים הללו יכולים לייצר מימן גופרתי, שעלול להיות בעל השפעות שליליות על תפקוד המעיים."
המימן הגופרתי המצטבר מפעילותם של חיידקים, עשוי להשפיע על חדירות המעי לחומרים שונים. המשמעות היא ירידה בפעילות התקינה של המעי וחשיפה מוגברת לחומרים רעילים שיוכלו להיספג לגוף בקלות, ולגרום לתסמינים ממושכים בחולה.
החוקרים גייסו למחקר כ-300 חולי קרוהן שקטים. חלק מהחולים סבלו מתסמינים ממושכים בעוד שאחרים לא. הם מצאו כי ב-39 חולי קרוהן שקטים שסבלו מתסמינים ממושכים, ריכוזים גבוהים יותר של חיידקים מייצרים גופרית בצואה. זאת לעומת 274 חולי קרוהן שקטים ללא תסמינים בהם לא זוהו חיידקים אלו.
החוקרים מאמינים כי חיידקים אלו אחראיים לתסמינים המרובים מהם סובלים חולי הקרוהן השקטים, שמחלתם אינה מאופיינת בדלקת פעילה. כעת, הם עובדים על מחקר עתידי שיבחן את ההשפעות של דיאטה דלת גופרית עבור חולי קרוהן עם תסמינים מתמשכים.

