מחקר חדש שנערך באוניברסיטת אוקלנד, ניו זילנד, הראה כי רמות סוכר נמוכות באימהות עם סוכרת הריונית הפחיתו את הסיכון למוות או לפציעה של התינוק במהלך הלידה. עם זאת, רמות נמוכות יותר היו קשורות לתוצאות בריאותיות חמורות בקרב האימהות. המחקר פורסם ב-8 בספטמבר בכתב העת PLOS Medicine.
סוכרת הריונית היא בעיה בריאותית משמעותית ששכיחותה העולמית הולכת וגדלה. במקרים רבים היא מובילה ללידת תינוקות גדולים במיוחד, שעשויים להיות בעלי סיכון גבוה להשמנה ולסוכרת מסוג 2 בשלב מאוחר יותר בחייהם. נשים יכולות לשנות את התזונה שלהן ולקבל טיפול תרופתי כדי לשלוט ברמות הסוכר בדם, אך עד כה לא היה ידוע באיזו מידה יש לשלוט ברמות אלו כדי למזער את הסיכונים לאם ולתינוק.
כדי לבחון את השפעות השליטה ברמות הסוכר, צוות המחקר בדק 1,100 נשים הרות עם סוכרת הריונית, ב-10 בתי חולים בניו זילנד. במהלך המחקר, בתי החולים שינו את יעדי רמות הסוכר מרמות גבוהות יותר לרמות נמוכות יותר, כך שהחוקרים יכלו להשוות בין הקבוצות ולבחון את ההשפעה על האם והתינוק.
תוצאות המחקר הראו כי בעוד בקרה על רמות הסוכר בדם הפחיתה בחצי את הסיכון למוות, לטראומה ולכליאת כתפיים במהלך הלידה, שליטה הדוקה מדי הכפילה את הסיכון לסיבוכים עבור האם, כמו דימום משמעותי לאחר הלידה, תסחיף מי שפיר, והפרעות קרישה. ממצאים אלו צפויים לסייע לרופאים לקבוע את יעדי רמות הסוכר בדם בזמן סוכרת הריון.