תזונה

על אש קטנה: איך אוכל חריף משפיע על תחושת השובע שלנו

לפי מחקר חדש, הוספה של תבלינים חריפים לארוחות עשויה לסייע להפחית את הצריכה הקלורית היומית ולסייע לרדת במשקל

פלפל צ'ילי חריף. אילוסטרציה

קבוצת מדענים מאוניברסיטת פן-סטייט החליטה לבחון את הקשר בין תחושת השריפה המופקת מהטעם החריף שנגרם ממרכיבים כמו פלפל צ'ילי חריף לבין כמות המזון שאנשים צורכים במהלך הארוחה.

"אנו יודעים ממחקרים קודמים שכאשר אנשים אוכלים לאט יותר, הם אוכלים כמות קטנה יותר", אמרה ד"ר פייג' קנינגהם שהובילה את המחקר. "חשדנו שהפיכת ארוחה לחריפה יותר עשויה להאט את קצב האכילה של אנשים ורצינו לבדוק זאת בניסוי מעבדה".

לצורך הניסוי גייסו החוקרים 130 משתתפים אשר חולקו לשתי קבוצות, אחת קיבלה ארוחת צהרים עם תיבול של צ'ילי חריף, והשנייה קיבלה ארוחה ללא תיבול חריף. החוקרים הקליטו את המשתתפים בוידאו בזמן שאכלו כדי לנטר את הרגלי האכילה שלהם. צוות החוקרים עקב אחר כמות המזון והמים שנצרכו, משך הארוחה, מהירות האכילה ועוד.

תוצאות המחקר עתידות להתפרסם בכתב העת Food Quality and Preference. מסקנות החוקרים מצביעות על כך שהגברת החריפות באמצעות שימוש בפלפל צ'ילי מיובש האטה את קצב האכילה של המשתתפים, והפחיתה את כמות המזון שצרכו במהלך הארוחה.

החוקרים מאמינים כי הצ'ילי גרם להאטה בקצב האכילה וכתוצאה מכך משך הזמן בו בילו המשתתפים בלעיסה עלה, מה שעשוי לאותת לגוף על מלאות ולהוביל לאכילה פחותה.

"המסקנה שלנו היא שתוספת צ'ילי למזון יכולה להיות אסטרטגיה פוטנציאלית להפחתת הצריכה הקלורית", אמר פרופסור ג'ון הייז שהשתתף בהובלת המחקר. "התוצאות שלנו מצביעות על כך שזה עשוי לעבוד. בפעם הבאה שאתם רוצים לאכול קצת פחות, נסו להוסיף נגיעה של פלפלי צ'ילי, מכיוון שזה עשוי להאט אתקצב האכילה שלכם ולעזור לכם לאכול פחות."

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00