סרטן השד

צמצום של טיפולי רדיותרפיה בסרטן השד בשל מגיפת הקורונה

אונקולוגים בכירים מציגים הנחיות לדחייה ולקיצור הטיפול של הקרנות בסרטן השד, במאמץ להפחית את הסיכון לחולות בצל נגיף הקורונה

אישה עוברת רדיותרפיה לסרטן השד. תפרצות המגיפה יוצרות מגבלות ואילוצים רבים המכריחים לצמצם את הטיפולים
אישה עוברת רדיותרפיה לסרטן השד. תפרצות המגיפה יוצרות מגבלות ואילוצים רבים המכריחים לצמצם את הטיפולים

נזקי הקורונה נוגעים כידוע גם במטופלים במחלות אחרות. אחת הדוגמאות לכך היא טיפולי רדיותרפיה לשד, אשר מהווים חלק ניכר מנפח הפעילות במרכזים אונקולוגיים. ההידבקות הנרחבת בקורונה והתפרצות המגיפה יוצרות מגבלות ואילוצים רבים המכריחים את הצוותים הרפואיים לשקול בזהירות כיצד לאזן בין הסיכון הזיהומי לבין הסיכונים על הרקע האונקולוגי.

במאמר חדש, פאנל של אונקולוגים בכירים מציגים הנחיות מבוססות ראיות להשמטה או לקיצור של הקרנות בסרטן השד, במידת הצורך. זאת במאמץ להפחית את הסיכון לחולות ולייעל את השימוש במשאבים בתקופה קשה זו.

לאחר סקירת ספרות מקיפה, הרופאים מציינים כי קיימות עדויות משמעותיות התומכות בהשמטת קרינה בקרב תת קבוצות של חולות סרטן השד הנמצאות בקבוצות בעלות סיכון נמוך, וגם בקיצור או האצת משטרי הטיפול ביתר החולות.

עבור חולות הזקוקות לקרינת שד שלם או לאחר מסטקטומיה, עם או בלי כיסוי של בלוטות הלימפה האזוריות, מחברי המאמר סבורים כי קיימות ראיות ראשוניות בספרות התומכות בגישות שונות של היפו-פרקציונציה (הפחתת מספר הפרקציות) שנראות בטוחות ויעילות.

מחברי המאמר מסכמים כי בהתאם למצב חירום עולמי לבריאות הציבור, בהתאם לצורך להפחית את המעמסה על משאבי בריאות קריטיים ומוגבלים ובהתאם לחשיבות בהקטנת הסיכון להידבקות בקרב חולות אונקולוגיות, יש מקום ליישום מצומצם של טיפולי רדיותרפיה בשד. צמצום זה עשוי להקל על נטל קליני משמעותי מבלי לפגוע בתוצאות אונקולוגיות ארוכות טווח.

המחברים מדגישים כי נעשה במאמר זה שימוש מותאם למצב הנוכחי בנתוני מחקר שאינם בשלים, אך שימוש זה עשוי להיות מוצדק בקביעת סיכון תמותה מתחרה כתוצאה מהמגיפה בתקופה זו.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00