חמישה מתוך 60 המשקאות שנבדקו הכילו רמות גבוהות של מתכת רעילה החורגת מתקני מי השתייה הפדרליים, על פי המחקר של אוניברסיטת טוליין. בשני מיצים היו רמות ארסן מעל התקן ברמה של 10 מיקרוגרם לליטר. מיץ חמוציות, מיץ גזר ופירות מעורב וחלב שיבולת שועל היו כל אחד מהם בעל רמות קדמיום העולות על 3 חלקים למיליארד לפי תקן.
המשקאות שנדגמו, שכללו את אלה הנפוצים בחנויות מכולת – מיצי פירות, חלב צמחי, משקאות מוגזים ותה – נבדקו עבור 25 מתכות רעילות שונות ויסודות קורט. מיצים המערבבים כמה סוגי פירות וחלב צמחי (כגון שיבולת שועל ושקדים) הכילו ריכוזים גבוהים של מתכות רעילות לעומת משקאות אחרים, על פי הממצאים שפורסמו בכתב העת Journal of Food Composition and Analysis.
בסך הכל, שבעה מתוך 25 היסודות חרגו מתקני מי השתייה בחלק מהמשקאות, כולל ניקל, מנגן, בורון, קדמיום, סטרונציום, ארסן וסלניום. בעוד שעופרת זוהתה ביותר מ-93% מתוך 60 הדגימות, רובן הכילו רמות נמוכות מאוד, מתחת לחלק אחד למיליארד. הרמה הגבוהה ביותר (6.3 מיקרוגרם לק"ג) נמצאה במשקה ספורט ליים, אם כי זה מתחת לתקני EPA וארגון הבריאות העולמי למי שתייה.
טוודרוס גודבו, המחבר הראשי ועוזר פרופסור למדעי בריאות הסביבה בבית הספר לבריאות הציבור והרפואה הטרופית באוניברסיטת טוליין, אמר כי המחקר חשוב מכיוון שמעט מחקרים בחנו את תכולת המשקאות האמריקאיים ועברו ביקורת עמיתים.
"זה היה מפתיע שאין הרבה מחקרים לגבי אלמנטים רעילים במשקאות קלים בארצות הברית", אמר גודבו. "זה יוצר מודעות לכך שצריך ללמוד יותר".