אלרגיה

שיעור מקרי האנפילקסיס בחיסוני קורונה גדול פי עשר מאשר חיסוני שפעת

אירועי תגובה אלרגיים לחיסון הקורונה הם נדירים ולא קטלניים, והתועלת בחיסון גוברת על הסיכון

חיסון לקורונה. צילום: יוסי אלוני/ פלאש 90
חיסון לקורונה. צילום: יוסי אלוני/ פלאש 90

המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) דיווח כי חיסוני ה- mRNA נגד קורונה גרמו לפי עשרה מקרי תגובה אלרגית חמורה (אנפילקסיס) בהשוואה לחיסונים נגד שפעת.

בסך הכל, נכון דווחו 21 מקרים של אנפילקסיס בעקבות מתן חיסון נגד קורונה מתוך כ- 1.9 מיליון מנות חיסון שניתנו בארה"ב בין התאריכים 14-23 בדצמבר 2020, ומדובר ב -11.1 מקרים למיליון לעומת כ -1.3 מקרים למיליון בעקבות חיסון נגד שפעת.

לפי המרכז, נכון להיום דווחו 29 מקרים מאושרים של אנפילקסיס עם החיסונים של פייזר ומודרנה, ומכיוון שחיסון המודרנה הוכנס לשימוש רק ב-21.12, אין עדיין מספיק נתונים כדי להבחין בהבדל בסיכון בין החיסונים.

עד כה לא דווחו מקרי מוות מאנפילקסיס.

ה- CDC הדגיש שארועי האלרגיה החמורה היו נדירים וכי היתרונות של הקורונה גוברים על הסיכונים, ושההשוואה למקרי אלרגיה כתוצאה מחיסוני שפעת אינה רלבנטית כאשר יש למעלה מ-2,000 מקרי מוות מקורונה מדי יום בארה"ב.

מתוך 21 מקרי האנפלקסיס שנבדקו, 18 מהחולים סבלו מאלרגיות או תגובות אלרגיות לתרופות, מזון, חומרים רפואיים, או עקיצות חרקים. שבעה חוו אנפילקסיס בעבר, אחד מהם בעקבות חיסון נגד כלבת ואחד בעקבות חיסון שפעת. יש להבחין בין אנשים שהיתה להם תגובה אלרגית קלה בילדות לעומת אנשים שסובלים מתגובה אלרגית חריפה בהווה.

לפי הנחיות ה-CDC , כל מי שיש לו היסטוריה של אנפילקסיס מכל סיבה שהיא צריך לדבר עם רופא המטפל לפני החיסון והרופאים צריכים להפעיל את שיקול דעתם. כל מי שסבל מאנפילקסיס בעבר חייב להיות בהשגחה במשך 30 דקות אחרי החיסון, שכן מי שחווה התקף כזה בעבר עשוי לקבל אותו שוב.

הארגון עדכן לאחרונה את ההתוויות נגד החיסון, והוסיף שאנשים שפיתחו תגובה אלרגית מיידית למנת החיסון הראשונה לא יקבלו את המנה השנייה.

לפי הדיווח, חציון הזמן שחלף בין החיסון להופעת הסימפטומים הראשונים היה 13 דקות, אם כי לכ -70% מהחולים הופיעו סימפטום תוך 15 דקות. הגיל החציוני של החולים היה 40, ו -19 מהם היו נשים.

19 מהמטופלים טופלו באפינפרין, 17 הובהלו לחדר מיון, וארבעה אושפזו, בהם שלושה בטיפול נמרץ. כולם שוחררו לביתם.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00