תזונה

בלוטות הטעם שלנו יכולות להתרגל לתזונה דלת מלח

תוכנית התאמת טעם חדשה מורידה את צריכת המלח ומגבירה את ההנאה מתזונה מופחתת נתרן בחולים עם יתר לחץ דם

מלח. אילוסטרציה

תוכנית התאמת טעם מורידה את צריכת המלח ומגבירה את ההנאה מתזונה מופחתת נתרן בחולים עם יתר לחץ דם, על פי מחקר שהוצג בקונגרס ACNAP-EuroHeartCare 2022, קונגרס מדעי של האגודה האירופית לקרדיולוגיה.

יתר לחץ דם משפיע על יותר ממיליארד אנשים ברחבי העולם והוא הגורם העולמי המוביל למוות בטרם עת. אורח חיים בריא, כולל הגבלת מלח, מומלץ כדי לדחות את הצורך בתרופות להורדת לחץ דם או לחזק את השפעותיהן. עם זאת, היתרונות של צריכת נתרן מופחתת על לחץ הדם נוטים להצטמצם עם הזמן, בין השאר עקב הקפדה ירודה על התזונה.

החוקרים פיתחו את "תוכנית שומרי הנתרן" ליתר לחץ דם להסתגלות הדרגתית לטעם של מזון דל מלח. מחקר זה בחן את השפעותיה לטווח הקצר על צריכת הנתרן, לחץ הדם, העדפה למזון מלוח, והנאה מתזונה מוגבלת בנתרן.

פרופסור מיסוק צ'ונג, עורכת המחקר, הסבירה: "אחד הצעדים הראשונים היה שהמטופלים יבינו כמה מלח הם אוכלים. באמצעות מכשיר אלקטרוני הם יכלו לבדוק את תכולת המלח של ארוחות במסעדה ולבקש מהשף להפחית או להימנע בכלל ממלח בביקורם הבא. הם השתמשו בו גם בבית כדי להוריד את תכולת המלח בבישולים שלהם. חלק מהאנשים נהגו להוסיף אוטומטית מלח לאוכל לפני שטעמו אותו, אז ביקשנו מהמשתתפים לספור את מספר ה'המלחות' ולהגדיר יעדים להפחתתן. רוב המשתתפים נפטרו מהמלחייה בשולחן האוכל תוך שלושה שבועות."

עלייה בהנאה מאוכל מופחת מלח

בקבוצת ההתערבות, צריכת הנתרן ירדה ב-30% מהבסיס, בעוד שהצריכה בקבוצת הביקורת עלתה. ההנאה מתזונה דלת מלח עלתה בקבוצת ההתערבות, אך המשתתפים עדיין ציינו שהם מעדיפים מזון מלוח. ההתערבות לא תורגמה לירידה מובהקת סטטיסטית בלחץ הדם, וזאת לדברי החוקרים ככל הנראה עקב מספר המשתתפים הקטן.

"המחקר שלנו מצביע על כך שאנו יכולים לאמן מחדש את בלוטות הטעם שלנו ליהנות ממזון דל נתרן ולהפחית בהדרגה את כמות המלח שאנחנו אוכלים" מסכמת פרופ' צ'ונג.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00